Flaş Haber Yeni

BURDUR'UN YÖRESEL LEZZETLERİ CUMHURİYET MEYDANI'NDA TADIM BEKLİYOR

BURDUR'UN YÖRESEL LEZZETLERİ CUMHURİYET MEYDANI'NDA TADIM BEKLİYOR

Burdur’un ün salmış yöresel lezzetleri Cumhuriyet Meydanı’nda

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik günü ve yılbaşı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Burdur Hünerli Eller Kooperatifi stant açtı. 29 Aralık 2023 Cuma günü açılan stant, 31 Aralık 2023 Pazar gününe kadar Cumhuriyet Meydanı’nda hizmet vermeye devam edecek.  Burdur’un ün salmış yöresel ürünlerinin dolup taştığı stantta, ev yapımı baklavasından, su böreğine, ceviz ezmesinden, haşhaş helvasına kadar bolca ürün bulunuyor.

  

  

 Sınırlı Sorumlu Hünerli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Kadriye Ayan açtıkları stant ile alakalı bilgileri gazetemiz muhabirlerine anlattı. Ayan açtıkları stanta bütün Burdur halkını davet ederek; “Cumhuriyet Meydanı’ndan herkese merhabalar. 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü ve yılbaşı etkinliğimiz dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda 3 gün boyunca stand açacağız. Cuma, cumartesi ve Pazar. Burdur’un yöresel tatlarını getirdik. Meydanda bunların standını açtık. Ceviz ezmemiz, haşhaş helvamız, su böreğimiz, ev yapımı baklavamız, yılbaşına ait özel hazırlamış olduğumuz kurabiyelerimiz, zeytinyağlı sarmalarımız, kabak tatlılarımız var. Ayrıca poğaçalarımız ve farklı kremalı pastalarımız var. Bunlar için Cumhuriyet Meydanı’na tüm halkımızı davet ediyoruz. Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun.” sözlerine yer verdi.

 

  

 

STANDLARDA EL EMEĞİ GÖZ NURU TAKI SATIŞI DA MEVCUT

Sadece yöresel ürünlerin satışının yapılmadığı stantta, aynı zamanda Hünerli Eller'e bağlı olarak el yapımı takıların da satışı gerçekleşiyor. Kolye, bilezik gibi takıların sergilendiği stantta, her bir takı özenle ve el emeği ile hazırlanıyor. Açılan takı stantı hakkında bilgi veren Safiye Çoban;” Daha öncesinde çalışıyordum emekli oldum. Hünerli Eller Kadın Kooperatifi ile tanıştım. Elimde olan ürünleri hem değerlendirmek hem kadınlara destek olmak amacıyla bu işe başladık. İnşallah hayırlı olur. Bütün Burdur halkını meydana bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

  

  

 

Melisa Adınısever-Hale Pak