Flaş Haber Yeni

BURDUR’UN SON KALAYCILARI

BURDUR’UN SON KALAYCILARI

BURDUR’UN SON KALAYCILARI

BURDUR MERKEZ’DE MESLEĞİNİ İCRA EDEN 3 KALAYCI VAR

Burdur kent merkezinde, kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında yerine alan kalaycılık mesleğini icra eden 3 kalaycı ustası bulunuyor.  Veli Sarı, Muharrem Eren, Mustafa Yassıtepe isimli kalaycı ustaları Burdur Ateşli Sanatlar Çarşısı’nda mesleklerini icra ediyorlar. Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirimize konuşan Burdur’un son kalaycı ustaları eskisi gibi bakır kap, kaçak kullanımı olmadığı için, bakır kalaylamaya gelen müşterinin de olmadığı söylediler.  Kalaylı bakır kapların alüminyum, plastik kaylara oranla daha sağlıklı olduğuna vurgu yaptılar.

 “MESLEĞE KÜÇÜK YAŞTA BAŞLADIK”

Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize röportaj veren Kalaycı Veli Sarı: “ Yaşım 63, 7 yaşından beri kalaycılık yapıyorum.”,  Muharrem Eren: “Yaşım 66, 1972 yılından beri kalaycılık yapıyorum”,  “Mustafa Yassıtepe: “Bolu Düzceliyim. Küçük yaştan beri baba mesleğini devam ettiriyorum.” dediler.

“İŞLER ESKİSİ GİBİ DEĞİL”

Burdur’un son 3 kalaycısından biri olan Muharrem Eren verdiği röportajında: “Burdur’da bizden başka kalaycı kalmadı. Plastik, çelik, teflon her şey çıkınca bizim işler pek kalmadı. Sadece düğün derneklerde, bayramlarda sini, tava tencere olur. Başka bir işimiz olmaz. Bakır daha sağlıklı dedi. Kalaylı bakır kaptan yemek yiyen daha uzun ömürlü olur derler atalarımız.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara