Flaş Haber Yeni

BURDUR’UN SANAT VE SPOR OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİ SEÇECEK

BURDUR’UN SANAT VE SPOR OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİ SEÇECEK

Burdur Güzel Sanatlar Lisesi ve Burdur Spor Lisesi, öğrencilerini özel yetenek sınavı ile kabul ediyor

Burdur Güzel Sanatlar Lisesi ve Burdur Spor Lisesi 2022/2023 eğitim öğretim yılı özel yetenek sınavı başvuruları devam ediyor. Öğrenciler başvurularını 26 Haziran Pazar gününe kadar yapabilecek. Spor Lisesi özel yetenek sınavına girecek olan öğrenciler başvurularını yüz yüze, Güzel Sanatlar Lisesi özel yetenek sınavına girecek olan öğrenciler ise başvurularını e-okul üzerinden yapabiliyor. Yetenek sınavları, 30 Haziran -7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Her bir aday öğrenci için sınava giriş net tarihleri ise 29 Haziran Çarşamba günü duyurulacak. Sınav sonuçları 8 Temmuz’da açıklanacak. Kazanan adayların kayıtları ise 18-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

EK KONTENJANLA KAYIT

Güzel Sanatlar ve Spor liselerinin ilk seçme sınavını kazanamayarak başka bir okula kayıt yaptırmış ya da farklı bir okulda 9. veya 10. sınıfta eğitim görmekte olan öğrenciler için ek kontenjan kapsamında Ekim ve Kasım aylarında iki ayrı seçme sınavı daha açılacak. Kontenjanlarının dolmaması halinde tekrar yetenek sınavı açacak okul ve bölümler yeniden duyuruya çıkacak. Ek kontenjan kapsamında yeniden yapılacak olan yetenek sınavlarına yalnızca 9. ve 10. sınıf öğrencileri kabul edilecek.

YETENEK SINAVI

Öğrencilerin yetenek sınavını kazanarak okula kabul edilmesi için alanı sevmeleri ve gerçekten bu alanda eğitim almayı istemeleri temel alınıyor. Başvuru yaptıkları alana uygun yetilerinin bulunduğu tespit edilen öğrencilerin yetenekleri okulda verilen eğitimle geliştiriliyor.

SANAT VE SPOR OKULLARININ AVANTAJI

Güzel Sanatlar ve Spor liselerinde eğitim alarak üniversitede de bu alanlarda bölümlere geçecek olan öğrencilerin diğer okullardan çıkarak Güzel Sanatlar Fakültesi ya da Spor Bilimleri alanlarını hedefleyen öğrencilere kıyasla daha avantajlı olduğu bildirildi. Güzel Sanatlar ve Spor liselerinde eğitim alan öğrenciler, 9. ve 10. sınıflarda temel derslerin eğitimini tamamladıktan sonra daha çok alan dersleri görmeye başlıyorlar. Üniversite sınavına hazırlanırken kendi bölümleri için gerekli olan temel derslerin eğitimini tamamlayan öğrenciler hedefledikleri fakülteler için gerekli olan yetenek sınavına da lise öğrenimi boyunca hazırlanma imkânı buluyorlar.

GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Burdur Güzel Sanatlar Lisesi bünyesinde görsel sanatlar ve müzik bölümü bulunuyor. Okulun ders işleyiş sistemi de diğer okullara göre farklılık gösteriyor. Müzik bölümü için öğrenciler temel derslerin eğitimini aldıktan sonra birebir derslere başlayarak seçtikleri enstrümanda uzmanlaşıyorlar. Resim bölümünde ise öğrenciler resim atölyelerinde 8’er kişilik sınıflarda eğitim alıyor. Okulda toplamda 10 derslik, 27 öğretmen ve 98 öğrenci bulunuyor. Müzik bölümünde lise öğrenimini tamamlayan öğrenciler; öğretmenlik, bando astsubaylık, konservatuarlar ya da müzik teknoloji bölümlerinde eğitimlerini sürdürebiliyor. Resim bölümünden çıkan öğrenciler ise; öğretmenlik, grafik tasarım, moda, sinema ve animasyon bölümlerinde eğitim hayatlarına devam edebiliyorlar.

SPOR LİSESİ

Burdur Spor Lisesi’nde öğrenciler beden eğitimi alanında çeşitli dallarda uzmanlaşmak üzere eğitim alıyorlar. Lisede toplamda 10 derslik, 19 öğretmen ve 140 öğrenci bulunuyor. Spor lisesinde eğitim öğrenimini tamamlayan öğrenciler Yükseköğretim BESYO Lisans programlarında; Antrenörlük eğitimi, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, egzersiz ve spor bilimleri, engellilerde beden eğitimi ve spor öğretmenliği, rekreasyon yönetimi, spor bilimleri ve spor yönetimi gibi bölümlerde eğitim hayatlarını sürdürebiliyor. 

Mine KAYA