Flaş Haber Yeni

BURDUR’UN İZMİR’DEKİ TEMSİLCİLERİNDEN COŞKULU KUTLAMA

BURDUR’UN İZMİR’DEKİ TEMSİLCİLERİNDEN COŞKULU KUTLAMA

Birçok faaliyette bulunan İzmir Burdurlular Derneği, Cumhuriyet’imizin 100.Yılına özel ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenleyecek.

İzmir Burdurlular Derneği birçok alanda İzmir’de Burdur’u temsil ederek gerek maddi destekleriyle gerek yöresel ürünlerimizin tanıtımı ile birçok etkinlikler düzenliyor. Dernek ile ilgili Çağdaş Burdur Gazetemize röportaj veren İzmir Burdurlular Derneği Başkanı Refik Kaya resmi kayıtlara göre İzmir’de 12 bin Burdurlunun olduğunu ve binin üzerinde de üyelerinin olduğu bilgisini verdi.  Yıl boyunca farklı etkinlikler yaptıklarını dile getiren Başkan Refik Kaya röportajında:

“İzmir Burdurlular Derneği olarak yıl boyunca farklı etkinlikler yapıyoruz. Örneğin Burdurlular Şöleni etkinliğimiz var. Kültürümüze destek vermek amaçlı Burdurlu sanatçılarımızı ağırlıyoruz şölende. Vatandaşların yöremizin halk oyunlarını öğrenebilecekleri kurslarımız var. Burdur’dan İzmir’e gelip üniversite okuyacak öğrencilere gençlik kolları adına destek olmaya çalışıyoruz. Örneğin ihtiyacı olanlara burs sağlıyoruz, ev eşyaları konusunda yardımcı oluyoruz. Hepsini Yetenek Destek Kampanyası adı altında sağlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 Burdur’un yöresel ürünlerinin de İzmir’de tanıtılmasında büyük rol oynayan dernek, düzenledikleri etkinliklerle Bucak Salebini ve Burdur Şiş’in de tanıtılmasını sağlıyor. Başkan Refik Kaya ilimizi elimizden geldiğince tanıtmaya çalışıyoruz diyerek şu şekilde konuştu:

“Ocak ayında her yıl Bucak Salebini tanıtmak için Salep Günleri düzenliyoruz. Hepsini ücretsiz yapmaya çalışıyoruz, katılımın fazla olması için. Yöresel ürünlerin tanıtımı anlamında Burdur Şiş önemli bir rol oynuyor. Bur-süt yoğurt ve Burdur Şiş satışı yapıyoruz. İlimizi elimizden geldiğince tanıtmaya çalışıyorum.’’ dedi.

CUMHURİYETİN 100.YILINA ÖZEL ETKİNLİK

İzmir Burdurlular Derneği Cumhuriyet Balosu adlı etkinliklerini 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 19.30’da Sanatçı Engin Koyuncu’nun katılımı ile gerçekleştirilecek. Etkinliğin adresi ise: Haydar Aliyev Bulvarı İnciraltı No:3 Balçova Kent Ormanı karşısı Temiz Bahçe olarak belirlendi.

Hale Pak