Flaş Haber Yeni

“BURDUR’UN İKİNCİ BİR HASTANEYE İHTİYACI OLACAK”

“BURDUR’UN İKİNCİ BİR HASTANEYE İHTİYACI OLACAK”

Ak Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek; Burdur’da bir eğitim araştırma hastanesi, bir devlet hastanesi, bir de özel hastane planlaması olduğunu açıkladı.

Ak Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Burdur’un pek çok problemi olduğuna ve bunlara çözüm getirmek üzere çalışacaklarına vurgu yaparak; “Burdur’umuzda o kadar çok problem varmış ki ben aday adayı olduktan sonra ve aday olduktan sonra sahada dolaşırken bunları yerinde izledim, yerinde gördüm ve bu problemlerin çözülmesi gerektiğine inanarak bu yola baş koydum. Huzurlu, mutlu vizyonu olan bir şehri, bizim bu şehre borcumuz olduğunu düşünerek bu şehrin imarında yol alabileceğimizi düşündük.” dedi.

Başkan adayı Şimşek ayrıca; “Sayacak o kadar şeyimiz var ki. Sağlık anlamında şu sorularla karşılaşıyoruz: Hastane oraya taşındı, Buradaki hastane ne olacak? Hastanenin taşınma sebebiyle böyle sorunlar ortaya çıktı. Boş bina yıkıma doğru giren bir binadır. Biz bu anlamada Ankara’ya gittiğimizde, sağlık bakan yardımcımızla görüştük. Elemanlarını gönderdiler ve inceleme yaptılar. Daha önce sağlık bakanımızın bu konuyla bilgisi vardı. Önümüzdeki günlerde camlı hastane hakkında açıklama yapmasını bekliyoruz. Ya acili olan semt polikliniği ya da Kadın doğum, çocuk hastanesi şeklinde hastaneye dönüştürülmesi konusunda biz bir haberi, müjdeyi bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde muhakkak bu açıklanacak.

Tabi şu an da bizim YÖK’le Burdur’umuz için bir Tıp Fakültesi beklentimiz, talebimiz var. Bu talebimiz de karşılandığında bizim şu an ki devlet hastanemiz, eğitim araştırma hastanesi olmak zorunda. Tıp fakültesinde çalışan hocalarımız, profesörlerimiz, doçentlerimiz orada görev yapacak. Dolayısıyla bizim ikinci bir hastaneye ihtiyacımız olacak. Burası da mevcut hastanemizin tekrar devlet hastanesine dönüştürülmesi gerekiyor. Çünkü Eğitim araştırma hastaneleri 3’üncü basamak, Devlet hastaneleri 2’ici basamak. Sağlık alanında bize şöyle bir talep var. Özel hastane yapmak istiyoruz, bize yer bulur musunuz?” diye talepler var. Bu anlamda biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Özel hastanelerin de yolunu açacağız. Diş hastanemiz, diş fakültemiz birinci basamak. Aile sağlık merkezleri, devlet hastanemiz, eğitim araştırma hastanemiz, özel hastanemiz olduğu zaman sağlık anlamında Burdur sağlıklı bir şehre kavuşmuş olacak.” sözlerine yer verdi.

Mine Kaya