Flaş Haber Yeni

BURDUR’UN GURURU HAKAN ZENGİN’DEN ÇİFTE ALTIN MADALYA

BURDUR’UN GURURU HAKAN ZENGİN’DEN ÇİFTE ALTIN MADALYA

Burdurlu Paraatlet Sporcu Hakan Zengin, Türkiye U20 ve Büyükler Atletizm Şampiyonası'nda iki altın madalya birden kazandı.

İzmir’de 29-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen Türkiye U20 - Büyükler Atletizm Şampiyonası'nda yarışan Burdurlu paraatlet sporcusu Hakan Zengin,  F55 kategorisinde gülle ve disk atmada Türkiye Şampiyonu oldu.

Paraatlet Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda F55 kategorisinde yarışan paraatlet sporcusu Hakan Zengin, gülle atma branşında 6.24 m atarak şampiyon oldu. Madalya savaşını kazanan Burdurlu  sporcu Zengin, Türkiye şampiyonalarında elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Burdurlu Paraatlet sporcusu Hakan Zengin, disk atma yarışında ise 18.73'le Türkiye şampiyonu oldu.

Gazetemiz İnternet Muhabiri H. Nesibe Solak’a şampiyona ile ilgili açıklamalarda bulunan Paraatlet Hakan Zengin, Burdur gençlik Spor kulübü para atletizm sporcusu olarak 4’üncü turnuvasına haftanın 3 günü evde; 2 günü ise stadyumda antrenör eşliğinde çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Türkiye şampiyonlarında dördüncü altın madalyasını kazanan Burdurlu Sporcu Hakan Zengin: “Spor benim için bir tutku ve yaşam tarzı. Avrupa ve Dünya Şampiyonluğuna sahip olana kadar durmak yok. Engelli birey/sporcu olarak hayatın içinde kalmanın zorluklarını sporun bana verdiği tutku ve yarışmanın coşkusu sayesinde atlatmaya çalışıyorum.” diyerek bu süreçte destek olan herkese teşekkür etti.  

H. NESİBE SOLAK