Flaş Haber Yeni

BURDUR’UN GURURU ATA DİVARCI KOÇ ÜNİVERSİTESİNE KABUL EDİLDİ

BURDUR’UN GURURU ATA DİVARCI KOÇ ÜNİVERSİTESİNE KABUL EDİLDİ

ÖZEL HABER- H.NESİBE SOLAK

CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı’nın oğlu Ata Divarcı, Koç Üniversitesi’ne tam burslu olarak kabul edildi.

Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ata Divarcı, Koç Üniversitesi'nin daveti üzerine katıldığı online mülakatlarda elde ettiği başarı sonrasında tam burslu olarak yerleştirme hakkı kazandı.

Ata Divarcı aynı zamanda YKS’de derece elde ederek Türkiye bin 780’incisi oldu.

Öncelikli olarak eğitim hayatından bilgi veren Ata Divarcı,: “Ben lise eğitim-öğretim hayatımı Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi'nde bu yıl tamamladım. Lise dönemim de 1 yıl hazırlık okudum ve 5 yılda Lise hayatımı bitirdim. Ben çalışma düzenimde hangi konularda ve derslerde eksiğim varsa o kısma yöneldim ve bu şekilde bir düzen oluşturdum. Bu süreçte her şey bende bitti ama bu süreçte çalışmalarımı dershaneye giderek de destekledim.

Ben lise hayatımın 11 ve 12’nci sınıflarında riskleri de göz önünde bulundurarak kendi yolumu kendim çizdim. Bu doğrultuda hedefim dereceye girmekti.  Bu yıl son yılım olması sebebiyle de YKS’ye hazırlandım.  YKS'ye hazırlanırken sıralama elde etmek için çalıştım. Son 6 ayda hedefimi değiştirerek eşit ağırlık bölümünden sözel bölümüne geçtim.   11'inci sınıftayken ne gibi durumlarla karşılaşacağımı bildiğim için 12'nci sınıfta çok bir zorluk yaşamadım.  Ben bu çalışmalar doğrultusunda YKS'de derece elde ederek Türkiye bin 780'incisi oldum. Çalışmalarım doğrultusunda TYT ve AYT kısmında beklediğim sonuca ulaştım. Elde ettiğim başarılar sonucunda da  "Anadolu Bursiyerleri Programı"   kapsamında Koç Üniversitesi İnsanı Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü'nü tam burslu olarak kabul edildim.” dedi.

Koç Üniversitesi’ne kabul edilerek Burdur’u gururlandıran Ata Divarcı’nın babası CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı ise, “Oğlum Ata Divarcı, YKS’de dereceye girerek Türkiye bin 778’incisi oldu. Bu başarısından dolayı da Koç Üniversitesi’ne kabul edildi. Tercih dönemi dolayısıyla evimizde bir hareketlilik vardı. Oğlum Ata,  geçtiğimiz hafta online olarak mülakata katılmıştı. Geçtiğimiz Cuma günü ise Koç Üniversitesi’nden telefon geldi. Tam burslu olarak Medya ve Görsel Sanatlar bölümüne kabul edildiğini söylediler. Biz bu gurur tablosunda çok mutlu olduk, bizim için gurur verici bir duygu. Biz anne babası olarak oğlumuzun her zaman arkasında duracağız, destek olacağız.” ifadelerine yer verdi.

GAZETEMİZ İMTİYAZ SAHİBİ TEBRİK ETTİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Hasan Ali Daldal, CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı İlyas Divarcı’yı CHP Burdur İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ata Divarcı ile de görüşen Gazetemiz Sahibi Hasan Ali Daldal, Ata Divarcı’yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.