Flaş Haber Yeni

BURDUR’UN GÖZ BEBEĞİ SANAT ESERLERİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

BURDUR’UN GÖZ BEBEĞİ SANAT ESERLERİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Halk Eğitim Merkezi’nde sıfırdan resim eğitimi alan öğrenciler 6 ayda sergiye katıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası 5. gün etkinlikleri kapsamında, Burdur Öğretmenevi’nde resim sergisi açıldı. Sergi, Merve Deniz Erden ve Betül Şavklı öğretmenlerin öncülüğünde yaklaşık 400 kursiyerin katılımıyla hazırlandı. Sergide; kara kalem, akrilik, sulu boya ve yağlı boyadan yapılmış eserler yer aldı. Çoğu sıfırdan başlayan öğrenciler tarafından hazırlanan ve her biri eşsiz olan çok sayıda eserin ziyaretçilere sunulduğu resim sergisinin açılışı bugün yapıldı. Sergi yarın da ziyaretçilere açık tutulacak.

“SANATIN HER SATHA ULAŞMASINI İSTİYORUZ”

Resim Sergisi açılışında konuşan Burdur Halk Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Hamit Kayacıoğlu, “2021-2022 Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında bugün 5. gün programımızı başlatmış bulunmaktayız. Bugünkü konseptimiz resim sergisi. İlimizde sanatın yayılmasını her satha ulaşmasını istiyoruz. Bu noktada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak her alanda resim ve resmin yanında diğer sanatlarla ilgili etkinlikleri yayıcı faaliyetler yapıyoruz. Tabi bu noktada bizimle iş birliği yapan kurum ve kuruluşlar var. Başta Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu, Öğretmenevimiz, okullarımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik de bu konularda bize destek oluyorlar ve bu çalışmaları birlikte yapmaya çalışıyoruz. Biz hem okul çağında olsun hem okul çağının dışında olsun tüm vatandaşlarımızın bir alanda yetkinliğinin oluşmasını istiyoruz. Bizim vatandaşlarımızın muhakkak bir yetkinliğinin olması gerekiyor. Medeni olan ülkelerdeki standartlardan birisi de budur. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuştur’. O yüzden biz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak bu konuya çok önem veriyoruz. Bu tür faaliyetlere daha da çok destek vereceğimizi sizlere taahhüt ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE’YE DE ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Milli Eğitim Şube Müdürü Selim Çelik, açılış kurdelesi kesimi öncesi yaptığı konuşmada, “Okulların web sayfasında vizyonumuz ve misyonumuz diye başyan bir tanıtım bilgisi vardır. Vizyonumuzun kısa anlamı, zihinlerde çizilen resimdir. Bu resmi sahaya en iyi şekilde aktarabilen kurumlarımızın başında da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü geliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu örgün, yaygın ve bütün eğitim faaliyetlerinde Halk Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar en az yüzde 60, 70’dir. Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Burdur’umuzun yüz akı olmuştur. Milli manevi değerlerimizi, kültürel değerlerimizi en iyi derecede halkımıza aktaran yansıtan bir kurum pozisyonuna geçmiştir. Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılmış olan etkinlikler Burdur’da gündem olmuştur. Türkiye’ye de örnek olabilecek güzel çalışmaların örneğini göstermiştir. Bu çalışmaların bütün Türkiye’ye de örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

SIFIRDAN BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER SERGİYE ÇIKTI

Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden ve resim kursu öğreticiliğini yürüten Betül Şavklı, “2 öğretmen olarak çalışıyoruz. Sergimizde, benim grubumun yaklaşık 150, Merve öğretmenimin grubunun ise yaklaşık 250, 300 eseri bulunuyor. Sergimizde; karakalem, sulu boya, akrilik ve yağlı boyadan yapılmış eserler var.  Öğrencilerimiz bu süreçte çok eğlendiler ve çok iyi işler çıkardılar. Bu sergi için Kasım ayında hazırlıklara başladık ve bu ayın sonunda tamamlandı. Öğrencilerimiz sürekli olarak emek emek çalıştılar. Öğrencilerimiz arasında alt yapısı olanlarda vardı ama sıfırdan başlayanlar da vardı. Öğrencilerimiz sıfırdan başlayarak yaklaşık 6 ayda sergiye katılabilecek pozisyona ulaştılar. Tabi profesyonel anlamda değil amatörce ama bence çok güzel işler çıkardılar. “ dedi.

Mine KAYA