Flaş Haber Yeni

BURDUR’UN DA KATILACAĞI 2’NCİ KAMU SPOR OYUNLARI BAŞLIYOR

BURDUR’UN DA KATILACAĞI 2’NCİ KAMU SPOR OYUNLARI BAŞLIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde organize edilen 2’nci Kamu Spor Oyunları başlıyor.

Voleybol, 3x3 Basketbol ve Masa Tenisi spor dallarında gerçekleşecek olan kamu spor oyunlarına Burdur dâhil 81 ilden katılım gerçekleşecek.

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Kamu Spor Oyunları’nın başvuruları, 14 Ağustos 2024 tarihinde başlarken; başvurular 29 Ağustos 2024 tarihinde son bulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Turnuvaya katılacak takım sporcularının, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında 4/A – 4/B – 4/C ve 4/D statüsünde çalıştıklarına dair görev belgelerinin bulunmasının yanında, kurum kimliklerini Kamu Spor Oyunları Organizasyon Komitesine ibraz etmeleri gerekmektedir.

PROJENİN AMACI NEDİR?

Kamu Spor Oyunlarının amacı, kamu çalışanlarının birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak, kurumlar arası iş birliğini artırmak, insanların beden ve ruhen sağlıklı olmalarını sağlamak ve onlara spor yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Bakanlık tarafından düzenlenmektedir.

MÜSABAKALAR NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Kamu Spor Oyunları’nda bölge finalleri, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bölge birincileri arasında gerçekleşecek olan Türkiye şampiyonluğu müsabakaları ise, 31 Ekim 2024- 3 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Detaylı bilgiye ulaşmak için TIKLAYINIZ

H. NESİBE SOLAK