Flaş Haber Yeni

Burdur’un çırak ve kalfaları Portekiz’de eğitim alıyor

Burdur’un çırak ve kalfaları Portekiz’de eğitim alıyor

-Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Almanya’dan sonra şimdi de Portekiz’de.

Burdur Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, ‘Mesleğimi Avrupa’da Öğreniyorum’ projesi kapsamında Portekiz’de eğitim alıyor. Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi olan Burdurlu çırak ve kalfalar, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Elektrik Elektronik Teknolojisi alanlarında eğitim almak üzere ilk olarak Almanya’ya, akabinde de Portekiz’e seyahat etti.

-Mesleğimi Avrupa’da Öğreniyorum projesi

“Mesleğimi Avrupa’da Öğreniyorum” İsimli AB projesi, toplam 17 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmenin katılımıyla yürütülüyor. Projenin birinci aşamasında 8 öğrenci, Almanya’nın Berlin şehrinde stajlarını tamamladı. Projenin ikinci aşaması ise; 10 Ocak Salı günü başladı. İkinci aşamada; Portekiz’in Braga şehrine giden Burdur MESEM Müdürü, bir refakatçi öğretmen ve 9 öğrenci, staj hareketliliğine başladılar. Portekiz’de 26 gün süreyle kendi alanlarında çeşitli işyerlerinde staj yapacak olan öğrencilerin 8 Şubat 2023 tarihinde yurda dönüş yapacakları öğrenildi. Geçmiş yıllarda da çok sayıda proje ile öğrencilerine farklı ülkelerde staj imkânı sunan Burdur Mesleki Eğitim Merkezinin önümüzdeki yıllarda da bu başarısını sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

-Mesleki Eğitim Merkezi hakkında

Meslekî Eğitim Merkezi; çıraklık eğitimi uygulaması kapsamında aday çırak, çırak, kalfa ve ustalık eğitimi verilerek aynı zamanda öğrencilerine lise diploması imkanı da sunan bir kurumdur. Mesleki Eğitim Merkezlerinin vizyonu; küçülen ve sınırların kalktığı dünyada, çırak, kalfa ve ustaları iş hayatının istek ve ihtiyaçlarına uygun bilgi ve beceri ile donatarak ulusal ve uluslararası rekabete açık yeterlilikte eğiten bir kurum olmak, bireylerin ve iş piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlarda çeşitli kurslar düzenleyerek bu alandaki toplumsal ihtiyacı gidermektir. Çeşitli meslek kursları açmak suretiyle sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara insan gücünü yetiştirmek amacıyla açılan bu eğitim kurumlarında öğrenciler; haftada 1 gün okulda, 4 gün ise iş yerinde eğitim alıyorlar. Öğrenciler ayrıca, 9. sınıftan itibaren maaş alarak ve sigortalı çalışıyorlar. Öğrenciler; zorunlu temel eğitimini tamamladıktan sonra, gerçek iş ortamında fiilen çalışmak suretiyle teorik ve pratik mesleki eğitimlerini ülkenin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar olarak iş garantili şekilde mezun olabiliyorlar.

Mine Kaya