Flaş Haber Yeni

BURDUR'UN SUSUZLUĞU 1949 YILINDA GAZETELERE YANSIDI.. "YILLARDAN BERİ ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİMİZ SUYUN GÜMÜŞLÜ DERİSİNİ OKŞAR GİBİ OLMUŞTUM.”

BURDUR'UN SUSUZLUĞU 1949 YILINDA GAZETELERE YANSIDI..

Yeni Burdur Gazetesi'nin 2 Eylül 1949 tarihli sayısında, İbrahim Zeki'nin kaleminden çıkan bir yazı, Burdur'un 75 yıldır en temel sorunlarından biri olan su eksikliğini ele alıyor. Yazı, Burdur halkının uzun süredir beklediği içme suyu sorununu mercek altına alarak, “Burdur’a su neden gelmiyor?” sorusuna da cevap veriyor.

İbrahim Zeki, Burdur’un suya olan hasretini şu cümlelerle aktarıyor; “Gazetelerde Burdur’a gelecek suyun borularının satış ilanını görünce, yıllardan beri özlemini çektiğimiz suyun gümüşlü derisini okşar gibi olmuştum.”

-YENİ BURDUR GAZETESİ 2 EYLÜL 1949 TARİHLİ SAYISINDAKİ İBRAHİM ZEKİ'NİN YAZISI

"BURDUR VE SU"

Öteden beri düşünürüz; “Burdur susuz.”  deriz. “Su bulalım.” deriz. Bu sözler birimizin değil, her Burdurluların ağzından çıkar. Çok defa para toplamışız, her Burdurluya “Su işimiz olacak” diye haber vermişizdir. Fakat iş olmamış, istediğimiz özlemini çektiğimiz su, musluklarımızdan bir türlü akamamıştır. Toplanan paralar şuraya buraya sarf edilmiştir. Fikir, düşünce yerini bulamamıştır.

“Su hayattır.” Derler. Suyu iyi olan yerin, sıhhati da iyidir. Su insana ömür ekler. Doğru, hepsi de doğru. Fakat Burdur’un suyunda bol bol kireç olduğu da doğru. Son yıllarda Burdur’umuzda önemli gelişmeler oldu. Burdur’un gerçek davalarından çoğu halledilme yoluna girdi. Su davası da bu aradadır.

Gazetelerde Burdur’a gelecek suyun borularının satış ilanını görünce, yıllardan beri özlemini çektiğimiz suyun gümüşlü derisini okşar gibi olmuştum. Bugün bu haber dal budak salmış, su boruları Almanya’dan İzmir’e çıkmış, İzmir’den Burdur’a gelmeye başlamıştır. İkinci bir iş olarak bu boruların döşenmesi de müteahhide satılmıştır. Burdur ve Su kelimelerinin düşüncemizde bıraktığı tortuyu temizlemek zamanı gelmiştir. Sıhhate yararlı, medeni insanın ihtiyacı olan modern tesisatlı suyun avuçlarımıza, gönüllerimize dökülmesi çok uzak değildir. Evet, su hayattır. Burdur’un kazanacağı yeni hayatı selamlarız.

-YENİ BURDUR GAZETESİ 2 EYLÜL 1949 TARİHLİ SAYISINDAKİ SU HABERİ

"SU BORULARI GELİYOR"

Şehrimiz içme suyunun yapılış işine başlanmıştır. Belediyenin bir kaç yıldır üzerinde durduğu bu önemli konu artık hal yoluna girmiştir. Belediye başkanı Dr. Hüseyin Otan bu yolda yılmaz bir gayretle çalışmış, su borularını Almanya'dan getirmeğe muvaffak olmuştur. Su boruları İzmir'den trenle gelmektedir. Su borularının döşenme işide müteahhide satılmıştır. Şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan su işinin halli, halkımızda büyük bir sevinç uyandırmıştır. 

MELİSA ADINISEVER