Flaş Haber Yeni

BURDURLU YARDIMSEVERLER İNSANİ YARDIM PANELİNDE BULUŞTU

BURDURLU YARDIMSEVERLER İNSANİ YARDIM PANELİNDE BULUŞTU

-Milletvekili Özçelik; “İmkânsızlıklar değil de vicdansızlıkların devreye girdiğinin de bilinci içerisinde hareket ediliyor”

İHH İnsani Yardım Vakfı Burdur Şubesi tarafından ve İlim Yayma Cemiyeti, Cihanhüma Burdur, Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı, Memur Sen Burdur İl Temsilciliği, Burdur İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği,  ASRİAD, SARP,  Burdur Uluslararası Öğrenci Derneği’nin katkılarıyla MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de ‘İnsani Yardım Çalışmaları’ konulu panel düzenlendi. Pazar günü düzenlenen panel kahvaltı programıyla başladı. Konuklar, kahvaltının ardından Koordinatörlüğünü İHH Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüseyin Oruç’un üstlendiği ve Makü Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Son Sınıf Öğrencisi Şeyma Kaan, İHH Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Taşlı’nın panelistliğini yaptığı ‘İnsani Yardım Çalışmaları Paneli’ne katıldılar.

BAŞKAN ÇETİNKAYA’DAN TEŞEKKÜR

İHH Burdur Başkanı Hüseyin Çetinkaya panel öncesi kısa bir açılış konuşması yaptı. Başkan Çetinkaya konuşmasında; “Programın gerçekleştirilmesinde bize katkı sağlayan destek olan özellikle kahvaltının organizasyonunda katkı sağlayan sponsorlarımıza STK’larımıza ve ayrıca bu programın gerçekleşmesinde bizimle beraber sivil toplum kuruluşlarına; ASRİAD, SARP Burdur, Memursen İl Temsilciliği, Birlik Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye Gençlik Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Uluslar Arası Öğrenci Derneği, Burdur İmam Hatip Mezunları Mensupları Derneği’ne teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

“BÜYÜK FEDAKÂRLIK İSTEYEN ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

‘İnsani Yardım Çalışmaları’ paneli öncesinde konuklara hitap eden AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, milli yardım bilincine dikkat çekti. Milletvekili Özçelik konuşmasında; “Öncelikle İHH’ya Burdur’daki arkadaşlarımıza bu emekleri için, çabaları için, gayretleri için çok çok teşekkür ediyoruz. Büyük fedakârlık isteyen çalışmalara imza atmaya çalışıyorlar. Burdur gibi vilayetten siz gönüllü ve bu davaya sevdalı İHH’nın ve onun amaçlarını, vizyonunu, misyonunu çok iyi bilen insanlar olarak buradasınız. Ayrıcalıklı bir topluluk olduğunu ayrıcalıklı insanlarla bugün bir sabah kahvaltısı yaptığımızın bilincindeyim. Şuanda bu salonda da bulunanların ayrıcalıklı insanlar olduğunu da çok iyi biliyorum. Dünyanın dört bir tarafında faaliyet gösteren İHH’nın gece gündüz il il koşarak ülke ülke koşarak çaba sarf eden yöneticilerini de ayrıca kutlamak, teşekkür etmek istiyorum.

“İHH SADECE BİR YARDIMLA KALMIYOR”

Dünyanın dört bir tarafında mazlumlar var mağdurlar var. Onlara koşulması gerektiğinin bilincindeyiz. İHH sadece bir yardımla kalmıyor. İHH’nın bazen ülkelerin ve insanların yaşayacağı krizleri, sıkıntıları önceden fark ederek aslında bir bilinçlendirme, kriz öncesi bilinçlendirme çalışmaları yapan da bir kuruluş olduğunu biliyoruz. Tabi ki dünyada birçok imkânlar var. Ama biz biliyoruz ki dünyanın birçok ülkesinde o imkânların kullanılmadığını, imkânsızlıklar değil de vicdansızlıkların devreye girdiğinin de bilinci içerisinde hareket ediliyor. İşte bu çerçeveden, cömert insanların olduğu Anadolu topraklarında milli ve manevi değerlerimizden aldığımız bilinç ve şuurla bu kuruluşlarımız çalışmalarına devam ediyor ve bu çerçevede devletimiz de elinden gelen gayreti çabayı gösteriyor.

ÇOK DAHA FAZLA FEDAKARLIK VURGUSU

Hepiniz çok iyi biliyorsunuz Gayri Safi Yurt İçi Milli Hasıla içerisinde dünyada en çok mazlumlara, mağdurlara yardım eden bir devlet olduğumuzu birinci sırayı aldığımızı kıymetli Cumhurbaşkanımız bir çok defa toplantılarda ifade ediyor. Dolayısıyla dünyanın dört bir tarafındaki bu çalışmalarda insanlığı ayağa kaldıracak ve muhafaza edecek çalışmaların yapıldığını görüyoruz. TİKA’nın çalışmaları var. AFAD’ın çalışmaları var. Kızılayın çalışmaları var. Onları da devlet kanalıyla yapmaya çalışıyoruz. Ama biraz önce Hüseyin başkanımla konuştuğumuz konuda gerçekten öyle bir dünyaya girdik ki (bu salgınla beraber ve sonrasında) çok daha fazla fedakarlıkta bulunacak zamanlara geldiğimizin de farkındayız. Bu doğrultuda da hareket edileceğini düşünüyoruz. Biraz önce gösterdi başkanım İçişleri Bakanımız Bangladeş’te. Oradaki yetimhaneleri ziyaret etmiş Süleyman Soylu. Tabi ki bu tür çalışmalara, Anadolu’nun dört bir tarafında bu işe sevdalı insanlar tarafından önem veriliyor.  Rektör yardımcımıza da çok teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin imkânları çerçevesinde bu çalışmalar burada gerçekleştirildi ve burada amblemi olan sivil toplum örgütlerinin değerli başkanları sağ olsunlar var olsunlar. Bu tür faaliyetleri önümüzdeki günlerde Burdur çalışmalarında daha da artırmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Panele; İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Oruç, İHH Burdur Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Taşçı, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Rektör yardımcısı Mehmet Karaca, Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi, İl Genel Meclis Başkanı Murat AKbıyık, STK Temsilcileri; Murat Bulut, Cemil Çiçek, Halil Çiçek, Mehmet Faruk Ozan, Bünyamin Özdaş, Süleyman Çakıcı, Sebahattin Akkaya, Yunus Taşkesen, İbrahim Gün, Isparta İHH Başkanı Osman Akçil ve yönetimi, İl Müftü Yardımcısı Yüksel Güzel, Antalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım, Zeliha Erdoğan Bağcı, Rahşan Sabancı Ozan, Yunus Erkan ve Hüseyin Okan, yönetim kurulu üyeleri ile İHH gönüllüleri katıldı.

Mine KAYA