Flaş Haber Yeni

BURDURLU ŞİDDET MADURU KADINLAR, KADES KULLANARAK KURTULDU

BURDURLU ŞİDDET MADURU KADINLAR, KADES KULLANARAK KURTULDU

Burdur’da geçen yıl yüzlerce kadın KADES üzerinden ihbarda bulundu.

Kadınların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri güvenlik güçlerine hızlı bir şekilde ihbar edebilmeleri için kullanıma sunulan resmi bir cep telefonu uygulaması olan KADES’i Türkiye genelinde toplam 5 Milyon 985 Bin 12 kişi cep telefonuna yükledi. KADES uygulamasını kullanan yaklaşık 6 Milyon kadından yaklaşık 1 Milyonu uygulama üzerinden güvenlik güçlerine ihbarda bulundu.

Burdur’da kaç kadın KADES üzerinden ihbarda bulundu?

Burdur’da KADES uygulamasını kullanan kadınlardan 430’u geçtiğimiz yıl içerisinde güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan bu ihbarladan yaklaşık 180’i asılsız çıktı. Asılsız ihbarların; çocuklar tarafından ve uygulamayı merak ederek denemek isteyen kadınlar tarafından yapıldığı bildirildi.

KADES’i denemek için kullanmayın!

Güvenlik güçleri asılsız ihbarları önlemek için, KADES’in sorunsuz olarak çalıştığını belirterek kadınlara; “Gerçekten ihtiyacınız yoksa uygulamayı denemek için kullanmayın! Tuşlama yaptığınızda ekipler kesinlikle kısa süre içerisinde yanınızda olur.” uyarısında bulunuyor.

KADES’i nasıl kullanırım?

KADES, yalnızca kadınların indirebildiği bir cep telefonu uygulamasıdır. Uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra TC kimlik numaranızla giriş yapmanız bekleniyor.

Herhangi bir risk durumuna karşın telefonun konum bilgisinin açık tutulması gerekiyor.

Kadınlardan, tehlike anında uygulama üzerinden sadece tek bir tuşa basması bekleniyor. Gerekli tuşlama yapıldığında güvenlik güçlerine ihbar ulaşıyor ve size en yakın ekip kısa süre içerisinde cep telefonunuzdan alınan konum sinyali sayesinde yanınıza ulaşıyor.

MİNE KAYA