Flaş Haber Yeni

BURDURLU PANCAR ÜRETİCİLERİNE DEĞERLERİN ALTINDA KİMYEVİ GÜBRE DAĞITILDI İDDİASI

BURDURLU PANCAR ÜRETİCİLERİNE DEĞERLERİN ALTINDA KİMYEVİ GÜBRE DAĞITILDI İDDİASI

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Gölhisar Ziraat Odası Başkanı Rıza Şenel konu hakkında  basın toplantısı düzenledi.

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal  Kubilay,  Gölhisar Ziraat Odası Başkanı Rıza Şenel, Burdurlu pancar üreticilerine ilgili kurumca dağıtılan kimyevi gübre değerlerinin düşük olduğu iddiasında bulundular. Başkan Kubilay ve Şenel dün saat 14.00’da  Burdur Ziraat Odası’nda ortaklaşa basın toplantısı düzenlediler.

‘Tarımda kullanılan kimyevi gübrelere dair yönetmelik’  standartlarına uygun olup olmadığı ilişkin yapılan deney tetkik sonuçlarını da basın mensuplarına gösteren Başkan Kubilay, ilgili kurumca  Burdurlu pancar üreticilerine dağıtılan gübrelerin  etiket değerlerinin ile uyumlu olmadığını söyledi. Başkan Kubilay  yaptığı yazılı açıklamada: “……üzerinden ihale ettiği gübrelerin etiket değerleri ile uyumlu olmadığı çiftçilerimiz tarafından fark edilmiş olup odalarımıza şikâyetlerde bulunulmuştur. Bunun üzerine Burdur'daki Ziraat Odalarımız gerekli çalışmalara başlamışlardır. Fakat ne yazık ki her zaman olduğu gibi Türk çiftçisinin üstünden rant sağlamaya kalkanların bomba ellerinde patladı.

Konuyu Sayın Valimize ilettik. Sayın Valimiz derhal Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde Şeker Fabrikası yetkilileri, Pankobirlik yetkilileri ve odalarımızın başkanlarının toplanmasını sağladı. Toplantıda konu tüm yönleriyle görüşülerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzce tutanak altına alınarak Tarım ve Orman Bakanlığımıza iletildi. Bunun üzerine Sayın Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen'in destekleri ile Bakanlık harekete geçerek Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği, Türk Şeker Genel Müdürlüğü ve Burdur Şeker Fabrikası Müdürlüğüne gerekli incelemeleri yapmaları talimatı verdi. Bu arada En son 05.09.2024 tarihinde milletvekilimiz Adem Korkmaz Ak Parti İl Başkanımız Mustafa Özboyacı Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü yetkilileri Burdur Şeker Fabrikası Müdürleri, Odamız Başkanları ile yapılan toplantıda üreticilerimizin mağduriyetlerinin giderileceği sözü alınmıştır. Milletvekilimiz Adem Korkmaz'da bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağını bildirmiştir. Biz Burdur' daki Ziraat Odaları olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte sonuna kadar çiftçilerimizin emrinde olup hakları için gerekeni yapmaya 365 gün 24 saat emirlerinde olduğumuzu bildiririz. Konu ile ilgili olarak desteklerinden dolayı öncelikle, hemşehrimiz Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen'e, Sayın Valimiz Dr. Türker Öksüz'e, Sayın Vekilimiz Adem Korkmaz'a ve, Sayın Vekilimiz İzzet  Akbulut’a, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Eyup Adıgüzel' 'e teşekkür ederiz.” dedi.

BAŞKAN ŞENEL GÖLHİSAR’DA TOPLANTI YAPILMASINI İSTEDİ

Gölhisar Ziraat Odası Başkanı Rıza Şenel, şeker pancarının en çok Gölhisar’da üretildiğini söyledi. Fazla üretim olmasına rağmen konunun çözümü için Gölhisarlı çiftçilerin şikayetlerinin dinlenmediğinden yana dert yandı.

Başkan Şenel konuşmasında: “Benim acilen beklediğim tek şey şudur; Burdur’un en uzak ilçesi Gölhisar’dır, en çok pancar üreten Gölhisar’dır. Ben kayıtlı 977 çiftçimin en az 400-500’ünü toplarım. Siyaseten, Türk Şeker’den veya Pankobirlik’ten gelip Gölhisar’da toplantı yapmalarını, çiftçimizin derdini almalarını talep ediyorum.” dedi.  Halil İbrahim Kara