Flaş Haber Yeni

BURDURLU ÖĞRETMEN SICAKLAR HAKKINDA KONUŞTU

BURDURLU ÖĞRETMEN SICAKLAR HAKKINDA KONUŞTU

Özellikle yaz aylarında artan sıcaklık, insanların yaşam kalitesini çok fazla etkiliyor. Ülke genelinde olduğu gibi Burdur’da da sıcaklığın fazla olmasından vatandaşlar şikayet ediyor. Artan sıcaklıklar hakkında konuşan Burdurlu emekli Öğretmen Eşref Yurdasiper insanların doğaya zarar vermesi sonucu bu sıcak havaların yaşandığına değindi.

 Emekli Öğretmen Eşref Yurdasiper verdiği röportajda: “Sıcaklar herkesi etkilediği gibi bizi de etkiliyor biz insanız, canlıyız. Tüm canlıları etkiliyor bu sıcaklar. Bu sıcaklar etkiliyor da bu sıcakların sebebini geriye dönüp biraz bakmak lazım bu dünyayı rahatsız eden insanlar. Canlılar içerisinde insanlar en akıllıdır ama canlılar içerisinde doğaya en çok zararı veren de insanlardır. Nedir bu doğaya zarar verme olayı? Dağdaki mermeri yerinden oynattığı, dağı yıprattığı, ormanları yok etmeye başladık biz insanlar bunu yapmaya başladık. Tabi ormanlar gidince, yeşillikler gidince, doğadaki o dağlar gidince yüz ölçümü içerinde olan dünyadaki yeryüzü bayağı zarar gördü. Biz insanlar kişisel olaraktan kendi vücudumuz zarar gördüğü zaman ‘of, puf’ diyoruz.  Bu dünya da ‘of, puf’ diyor. Sıcaklık atmosfer her şey alt üst oluyor değişiyor. Biz bu yaşantıdan kendimizi suçlu bulmamız lazım, bu toplumun bundan ders çıkarması lazım.” Dedi.

‘SUYU TASARRUF ETMEDEN KULLANIRSAK TORUNLARIMIZA SUSUZ BİR DÜNYA BIRAKIRIZ’

Röportajın devamında su tasarrufuna da değinen Yurdasiper: “Buzullar erimeye başladı. Yeryüzü susuzlukla karşı karşıya gelmeye başladı. Barajlarda sular azalmaya başladı. Biz hala bol suların olduğu gibi su kullanırsak, lavabolarımızda akan suyu hala bolca, insafsızca tasarruf etmeden tüketirsek bu bizim geleceğimize, bizim torunlarımıza susuz bir dünya bırakırız.” İfadelerine yer verdi.

SU TASARRUFU İÇİN ÖNERİDE BULUNDU

Röportajın sonunda su tasarrufu için öneride bulunan Yurdasiper: “Varil kullanmak artı lavaboda kullandığımız suyu leğende tutup onu tekrar bahçeye döküp tekrar dönüştürmek toprağa atmak. Su tasarrufu bu şekilde yapılabilir.” Şeklinde konuştu.

Hale Pak