Flaş Haber Yeni

BURDURLU HACI ADAYLARI DİKKAT! YEDEK LİSTEDEN ALIMLAR SÜRÜYOR

BURDURLU HACI ADAYLARI DİKKAT! YEDEK LİSTEDEN ALIMLAR SÜRÜYOR

-Burdur'da hacı adayı belirleme süreci hala devam ediyor.

Burdur'dan bu yıl hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının yedek listelerden alımlarının hala devam etmekte olduğu bildirildi.

2024 yılı hac ibadeti için kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarının kayıtları 24 Kasım Pazar günü sona ermişti. Hakkından feragat ederek bu yıl Kabe'ye gidemeyeceğini beyan eden hacı adaylarından boşalan kontenjanlara ise yedek listelerden yeni hacı adayları çağırılmaya başlanmıştı. Edinilen bilgiye göre, yedek listelerden alımlarda 745. sıraya gelindi ve  yaklaşık 30, 40 hacı adayının daha kesin kayıt olmak üzere çağırılmasının beklendiği öğrenildi.

BURDUR'DAN KAÇ HACI ADAYI UĞURLANACAK?

Burdur’dan 2024 yılı hac ibadeti için toplamda 12 Bin 191 hacı adayı başvuruda bulunmuştu. Burdur’dan Kabe’ye uğurlanacak hacı adayları için ise 377 kişilik kontenjan açılmıştı.

BURDURLU HACI ADAYLARININ ÇOĞU HAKKINDAN FERAGAT EDİYOR

Burdur İl Müftülüğü’nden edinilen bilgilere göre, kesin kayıt hakkı kazanan 377 hacı adayından 204’ü hakkından feragat etmişti. Çeşitli nedenlerden dolayı hac ibadetini bu sene yerine getiremeyeceğini ve bu nedenle kesin kayıt hakkından vazgeçtiğini bildiren hacı adaylarının yerine ise yedek listeden yeni adaylar çağırılmaya başlanmıştı.

Burdur'da yedek listelerde 745. sıraya kadar ilerlendiği ancak Burdur için açılan kontenjanın hala dolmadığı için yedek listelerden alımların süreceği bildirildi. Edinilen bilgiye göre yedek listelerden yaklaşık olarak 40 hacı adayının daha kesin kayıt yaptırmak üzere çağırılması bekleniyor.

YEDEK LİSTELERDEN HACI ADAYI OLDUĞUMU NASIL ÖĞRENİRİM?

Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan adaylara cep telefonlarından sms yoluyla bildirimde bulunuluyor.

Yedek listeden kesin kayıt kabulleri, hacı adaylarının bu yıl ki sıra numaraları esas alınarak yapılıyor.

Mine Kaya