Flaş Haber Yeni

Burdurlu gönüllü öğretmenler deprem bölgesine yola çıktı

Burdurlu gönüllü öğretmenler deprem bölgesine yola çıktı

BURDURLU 15’İ KADIN 200 GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV ALMAK ÜZERE 4 OTOBÜSLE YOLA ÇIKTI

Burdurlu 200 gönüllü öğretmenler deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarında görev almak üzere 7 Şubat 2023 Salı günü saat 21.40’da Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden 4 otobüsle yola çıktı.
Burdur merkez dahil 11 ilçeden 15’i kadın 200 öğretmeni uğurlamaya gelen Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Hızlı bir çalışma yaptık. Daja önce bu alanlarda eğitim almış olan öğretmenlerimize öncelik vermek koşulu ile deprem bölgesine hem arama kurtarma, hem ilk yardım, hem psikososyal destek ekini olarak hem de diğer anlarda saha ekibi olarak gönüllü arkadaşlarımızı yolluyoruz. Yolları açık olsun. Allah’a emanet olsunlar. Her bir öğretmenimizi ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü hepsi çoluğunu çocuğunu bırakıp bir saker edası ile vatan hizmetini yapar gibi gidiyorlar. Yolları açık olsun.” diye konuştu.

USO Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Özcan Yıldırım Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize verdiği röportajda: “Gönüllü olarak ismimizi yazdırdık. Hepimizin yüreği kanıyor, kanayan yaraya merhem olmak için gidiyoruz. Bize verilen görev ne olursa olsun elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi.

Halil İbrahim Kara