Flaş Haber Yeni

BURDURLU GENÇ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

BURDURLU GENÇ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

  • SALDA GÖLÜ ÇEVRESİNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTILAR

Ülkemizin en derin ve suyu en temiz göllerinden biri olan Salda Gölü’ne giden Cemil Çelik, Ömer Faruk Tekin, Behçet Berk Akay isimli öğrenciler çevre temizliği yaptılar. Mars’a benzerliği ile Dünya gündemindeki yerini koruyan İlimiz Yeşilova İlçesi sınırları içerisinde bulunan Salda Gölü’ne önceki gün öğleden sonra giderek çevre temizliği yapan Burdurlu genç öğrenciler kendini bilmez duyarsız vatandaşlar tarafından doğaya rastgele atılan pet su şişesi ve benzeri gıda ambalaj atıklarını tek tek topladılar.  Topladıkları evsel atıkları çöp konteynırlarına atarak örnek davranışta bulundular.

Arkadaşları ile birlikte yaptığı çevre temizliği sonrası Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirimize açıklamada bulunan Burdurlu örnek öğrenci Cemil Çelik; “İzmir’de yatılı olarak okuyorum. Lise son sınıf öğrencisiyim. Okuduğum İzmir’deki okulumuzda eğitim yılı boyunca kulüpler aracılığıyla çeşitli sosyal aktivitelerde ve sosyal sorumluluk projelerinde bulunuyoruz.  Ancak ben öğrenmenin ve aktif bir birey olmanın yalnızca okulda kalmaması gerektiğini, edindiğimiz farkındalığı gerçek hayatımızda da kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu sebeple yazlarımı geçirdiğim memleketim Burdur’da son yıllarda güzelliğiyle popülerliğini arttıran, her sene yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişinin ziyaret ettiği Salda Gölü’nün çevresindeki çöpleri herkes gibi görmezden gelmenin bilinçli bir insana göre olmadığını düşündüm. Ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte buraya gelen bilinçsiz insanların sayısı da oldukça arttı. Göl çevresi her ne kadar temiz tutulmaya çalışılsa da insanların plastik şişe, ambalaj ve benzeri atıkları gölün çevresinde görebilmek mümkün. Oluşan bu çevre kirliliği burada büyümüş biri olarak beni çok üzdü.  Gölün geleceği hakkında endişelendirdi.  Gölün doğal halinin korunmasını sağlamak adına aklıma ilk olarak çöpleri toplayabileceğim geldi.

Arkadaşlarımla da bu konuyu konuştuktan sonra onların da katılımları ile gölün etrafında, gözle görülebilen pet su şişesi ve benzeri gıda maddelerinin ambalaj atıklarını elimizden geldiğince yaz toplamaya çalıştık.

İlerleyen yıllarda bu projemin daha da büyümesini, yalnızca birkaç kişinin değil yüzlerce kişinin bu doğal mirası korumak için çabalamasını ve daha fazla kişinin bilinçlenmesini amaçlıyorum.” dedi.

Halil İbrahim Kara