Flaş Haber Yeni

BURDURLU GENÇ İLK İŞ YERİNİ AÇTI

BURDURLU GENÇ İLK İŞ YERİNİ AÇTI

Burdurlu genç ilk işletmesini açtı

Burdur’a bir işletme daha kazandırıldı. Özgür Mahallesi, İsmet İnönü Bulvarı No: 25/B adresinde, Pancar Kooperatifleri'nin yanında açılan Karaca Optik'in resmi açılışı bugün saat 14:00'te gerçekleştirildi. Açılışa Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in yanı sıra çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı.

Karaca Optik’in genç işletmecisi 23 yaşındaki Berk Karaca, işletmelerinin haftanın altı günü açık olduğunu ve çalışma saatlerinin sabah 08:30’dan akşam 20:00’ye kadar olduğunu duyurdu.

''Marifet iş yerine sahip çıkmakta’’

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz açılışta yaptığı konuşmasında; “Ben görünce şaşırdım. Neden şaşırdım? 2001 yılında bir dükkan komşuluğuna başladık. Sevgili Ayhan bizim sektörde uzun yıllardır beğendiğimiz, sevdiğimiz, birlikte çalıştığımız ve kendimizce kefil olduğumuz bir arkadaşımız. Benim oğlum Mehmet Ali ile beraber eczanenin o boş alanında beraber top oynuyorlardı. Zaman hızla geçti. Çok şaşırdım, hakikaten çok şaşırdım. Ne güzel bir yüksek okulu bitirip kendi iş yerini açmaya karar vermiş. Elbette ki biz onun değerli dostları, yakınları olarak da bugün burada bu açılışı gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Tabii bugün iş yeri açıldıktan sonra marifet bu iş yerine sahip çıkmakta. Berk’e sahip çıkacağız.’’ dedi.

Başkan Ercengiz, internet alışverişlerinin esnafları zor durumda bıraktığını ancak yerel iş yerlerinin güvenilir ve ucuz malzeme sağlama kapasitesine vurgu yaptı. “Berk bu işi iyi yapacaktır, ona kefiliz. Allah utandırmasın, bol bereketli ve hayırlı kazançlar ihsan eylesin” diyerek genç işletmeciye destek verdi.

Konuşmanın ardından dua okundu ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz açılış kurdelesini kesti.

  

 

 

Melisa Adınısever