Flaş Haber Yeni

BURDURLU FIRINCILAR DERTLİ

BURDURLU FIRINCILAR DERTLİ

“BU ŞARTLAR ALTINDA EKMEK ÜRETEMEYECEĞİZ

Bir araya gelen Burdurlu fırıncılar girdi maliyetlerinin sürekli arttığını gerekçe göstererek bir süre önce geri çekilen  yeni fiyat tarifesinin yeniden verilmesini talep ediyor. Dün Bahçeli Evler Mahallesi Burdur adresinde bir araya gelen Fırıncılar adına konuşan Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Burdur İl Temsilcisi Hakan Dinç; “Bu  şartlar altında ekmek üretemeyeceğiz” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Burdur İl Temsilcisi Hakan Dinç; “Biz Burdur Fırıncıları olarak giderleri karşılayamaz durumdayız.  Dünya’da yaşanan savaştan dolayı yaşanan olumsuzlukların başında gelen akaryakıt fiyatlarına yetişemez olduk. Bundan dolayı ekmek fiyatlarında zam isteğinde bulunmuştuk.  Fakat zam talebimiz komisyon tarafından geri çekilmiş, ekmek üretmemizi olumsuz etkilemiştir. Bu şartlar altında ekmek üretemeyeceğiz. Vatandaşlarımızı da mağdur etmek istemiyoruz. Üretimde kısıtlamaya gitmeye karar verdik. Sayın valimizin ve ilgili mercilerin bu sorunumuzu ivedi olarak çözüm bulmasını arzu ediyoruz” dedi.

İDDİADA BULUNDU

Dinç konuşmasının devamında; “Ayrıca TMO’nun piyasaya sunduğu unları var. Bunları da kendi paramızla alamaz hale geldik. Un stoklarımız yok diyorlar. Mevcut stok fiyatlarını yüksek belirtiyorlar.” iddiasında bulundu.

VATANDAŞIN YANLARINDA OLMALARI ÇAĞRISI YAPTI

“Biz Burdur fırıncıları olarak bu kararı almış durumdayız. Vatandaşımızın her zaman yanındayız. Vatandaşımızın da bizim yanımızda olmasını rica ediyoruz” çağrısında bulundu.  Halil İbrahim Kara