Flaş Haber Yeni

BURDURLU ENGELLİ BİREYLER AFET ANLARINDA GÜVENDE OLSUNLAR DİYE BURDUR ENGELLİLERİ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ İLE AFAD İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYOR

BURDURLU ENGELLİ BİREYLER AFET ANLARINDA GÜVENDE OLSUNLAR DİYE BURDUR ENGELLİLERİ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ İLE AFAD İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYOR

Burdurlu engelli bireyler afet anlarında güvende olsunlar diye Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği ile AFAD iş birliği içinde çalışıyor

Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği, engelli bireylerin olası afet durumlarından en az zararla kurtulabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

Afet durumlarına karşı engelli bireyler ile engelli ailelerinin bilinçlendirilmesi hususunda AFAD İl Müdürlüğü ile istişare çalışmalarında bulunan Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği yöneticileri daha öncesinde AFAD Burdur İl Müdürlüğü görevine yeni atanan Teymen Şimşek’i ziyaret etmişlerdi. Bugün ise Müdür Şimşek, Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Selçuk Örnek ve dernek yönetimine iade-i ziyarette bulundu.

Burdur Belediyesi Halı Sarayı binası bünyesinde bulunan Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Bürosu’nda gerçekleşen ziyarette; Dernek Başkanı Selçuk Örnek, Başkan Yardımcısı Asım Gümüş, Yönetim Kurulu üyeleri Hatice Kanrıcı, Aytekin Tırak, Kadir Tay ve kızı Tuğba Tay, AFAD heyetine ev sahipliği yaptı.

Muhtemel afet durumlarına karşın bilinçlendirme çalışmalarının da AFAD’ın önemli sorumluluklarından biri olduğuna vurgu yapan AFAD Burdur İl Müdürü Teymen Şimşek, “Engelli bireylerimizin afet durumlarında korunabilmesi için afet öncesinde bazı planların yapılması gerek. Örneğin; afet anında aile üyeleri, engelli bireyi yalnız başına dışarı çıkartmakta güçlük çekebilir. Böyle ihtimallere karşın bir komşu ya da bir yakını ile afet anında yardımlaşma hususunda önceden konuşulabilir. Böylece afet anında bu konuşma o kişinin aklına gelecek ve size yardıma gelebilecektir.” dedi.

Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının öneminin altını çizen Müdür Şimşek: “Eğitimlere sürekli ağırlık vereceğiz. İlimizin özellikle arama kurtarma potansiyeli kurtarmak adına resmi kurumlarımız, derneklerimiz ile istişare halinde olacağız. Olası acil durumda afette ekiplerimiz ilimize müdahale edebilecek pozisyonda olsunlar istiyoruz.  Tekrar ediyorum. Rabbim afet vermesin ama biz hazırlık noktasında çalışmamızı yapacağız inşallah.” sözlerine yer verdi.

MİNE KAYA