BURDURLU BEBEKLER İÇİN BURDUR İL HALK KÜTÜPHANESİ'NDE ÜCRETSİZ OYUN ATÖLYESİ

BURDURLU BEBEKLER İÇİN BURDUR İL HALK KÜTÜPHANESİ'NDE ÜCRETSİZ OYUN ATÖLYESİ

Burdur İl Halk Kütüphanesi, Bebeğimle Kütüphanedeyim Projesi Kapsamında düzenlenen Oyun Atölyesi etkinlikleri devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında bugün; 24 - 36 ay yaş grubundaki çocuklar için lego ve akıl oyunları atölyesi düzenlendi. Atölye ebeveyn katılımlı olarak sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi.

BEBEĞİMLE KÜTÜPHANEDEYİM PROJESİ

Erken çocuk döneminde kütüphaneyle tanışılması ve çocuklara kütüphane kültürünün aşılanması amacıyla düzenlenen etkinliklerde çocukların sosyalleşmelerine de katkı sunulması hedefleniyor.

Burdur İl Halk Kütüphanesi'nde 'Bebeğimle Kütüphanedeyim Projesi' kapsamında yürütülen etkinliklerin talep ve katkılar ile daha da genişletilmesi amaçlanıyor. Yetkililer bu konuda, ebeveynlerin desteklerini beklediklerini belirtiyorlar.

Çocukların ebeveynleri ile birlikte katıldıkları etkinlikler, yaklaşık olarak 45 dakikalık sürüyor. Etkinlik süresinin tamamen çocuğun mutluluğu esas alınarak düzenlendiğini söyleyen yetkililer, çocuğun sıkılması halinde istediği zaman etkinlikten ayrılabileceğini ya da etkinliği yönlendirebileceğini de ekliyorlar.

Tamamen gönüllülük esasıyla çocukların kütüphanede hoşça vakit geçirmeleri hedeflenerek yürütülen projeye çeşitli uzmanlık alanlarından gönüllü eğitmenler de arandığı öğrenildi.

MİNE KAYA