Flaş Haber Yeni

Burdurlu alev savaşçıları, Kütahya’ya desteğe gitti

Burdurlu alev savaşçıları, Kütahya’ya desteğe gitti

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Küreci köyü yakınlarındaki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangına müdahale için çok sayıda ekip hızla bölgeye yönlendirildi.  Küreci ve Samrık köyleri arasında etkili olan yangına karadan ve havadan 26 helikopter, 9 uçak, 78 arazöz, 8 dozer ve yaklaşık 500 personel ile müdahale edildi. 

BURDUR İTFAİYESİ YİNE DESTEK OLDU

Orman yangınına destek olan ekipler arasında Burdur itfaiyesine bağlı alev savaşçıları da yer aldı. Burdur’lu ekipler yangın haberinin alınmasının akabinde kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak destek için yola çıktı. Burdur Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda; “Ekiplerimiz Kütahya'nın Emet ilçesinde çıkan orman yangınına destek amaçlı Kütahya'dalar. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına devam etmektedirler. Yangını söndürmek için mücadele veren tüm ekiplere kolaylıklar diliyoruz.” denildi.

KONTROL ALTINA ALINDA

Orman Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre yangın dün öğle saatleri itibarıyla kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü yangının kontrol altına alındığı bilgisini dün, “Kütahya’nın Emet ilçesindeki orman yangını ekiplerimizin karadan ve havadan yoğun gayretleri sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.” sözleriyle paylaştı.

Haber Merkezi