Flaş Haber Yeni

Burdur’dan 171 hacı adayımız kutsal topraklara gidecek

Burdur’dan 171 hacı adayımız kutsal topraklara gidecek

-Burdur İl Müftü Vekili Yüksel Güzel, 171 Burdurlu hacı adayının 19 Haziran 2022 Pazar günü saat 16.00’da Antalya Hava Limanı’ndan Medine’ye uçakla gideceklerini duyurdu.

ÖZEL HABER HALİL İBRAHİM KARA

Burdur İl Müftü Vekili Yüksel Güzel; “Covid 19 salgın hastalığı nedeni ile 2 yıldır haç ibadetinden mahrum kalmıştık. Bu yıl sınırlı sayılarda da olsa Suudi Arabistan Devleti hac yapma imkanını yeniden ülkelere sundu. Daha önceki yıllarda sağlanan hac kontenjanlarının yarısını  bu yıl açtı. Daha önce ülkemize ayrılan hac kontenjanı nüfus oranına bağlı olarak binde 1 iken, bu yıl binde yarım olarak belirledi. Ülke genelinde  37 bin 800 civarında hacı adayımız Diyanet İşleri Başkanlığı ve acenteler vasıtası ile inşallah kutsal topraklardaki Mekke ve Medine’ye hac vazifesi için gidecekler. Bu vazifenin 4-5 günlük bir kısmı Medine’de  kalan kısımlar da Mekke’de olmak üzere kutsal mekanları ziyaret etmek üzere hac vazifelerini inşallah yerine getirebilecekler. İlimizden 171 hacı adayımız Mekke ve Medine’deki kutsal mekanlara giderek hac vazifelerini yerine getirecekler. İlçeler dahil ilimiz genelindeki  171 hacı adayımız hac ibadetleri için Suudi Arabistan’a gidecekler. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 7 Haziran 2022’den itibaren Türkiye’den ilk hacı adaylarımızı  Suudi Arabistan’a göndermeye başladık. Hac dönüşleri, gidiş tarihlerine göre değişiyor. Önce gidenler önce dönecekler, sonra gidenler planlanan günlerine göre Türkiye’ye dönecekler. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı ilimizdeki hac kafilemiz de 19 Haziran 2022 Pazar günü saat 16.00’da Antalya Hava Limanı’ndan Medine’ye uçakla gidecekler. Tabii  Burdurlu hacı adaylarımızı uğurlama merasimimizi yapılacak planlama ile kutsal topraklara uğurlayacağız. Her hangi bir değişiklik olmaz ise inşallah 19 Haziran 2022 Pazar günü 09.00-10.00 saatleri gibi Pazar Camii avlusundan hacı adaylarımızı kutsal topraklara uğurlama merasimimizi gerçekleştiririz” dedi.

SEMİNERLER TAMAMLANDI

Hacı adaylarımızı davet etmek sureti ile 3 gün boyunca seminerler verildiğini sözlerine ekleyen  Burdur İl Müftü vekili Yüksel Güzel; “İl müftümüz, il müftü yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz ile kafile görevlileri seminerlere katıldılar. Hacı adaylarımıza Burdur Kameriye Camiinde seminerler verdiler. Seminerlerimiz kadın ve erkek hacı adaylarımıza ayrı ayrı verildi. İl Sağlık Müdürlüğümüzün katkıları ile camilerimizde hacı adaylarımızın menenjit aşılarını da yaptırdık. Rabbimizden niyazımız salimen gidip ganimen dönmek. Yani sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde haç vazifemizi yerine getirip, oradan inşallah peygamber efendimiz aleyhi selamın da, ‘Kim hac eder ve hac esnasında kötü söz söylemez, başkalarına kötülük yapmaz ise anasından doğduğu günkü gibi günahsız olarak döner’ ifade buyurduğu gibi dönerler.” Halil İbrahim Kara