Flaş Haber Yeni

VEKİL AKBULUT BURDUR'DAKİ ANMA PROGRAMI İÇİN MESAJ GÖNDERDİ

VEKİL AKBULUT BURDUR'DAKİ ANMA PROGRAMI İÇİN MESAJ GÖNDERDİ

Burdurlu yazar Fakir Baykurt’un ölüm yıldönümünü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Program Burdur Belediyesi katkılarıyla Fakir Baykurt Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlendi.

 Program 14 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 12.00’da Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunun Anfi kısmında gerçekleşti.

Programa Ankara’daki işlerinden dolayı katılamayan CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut telgraf gönderdi.

Gönderdiği telgrafta; “Türk edebiyatının önemli yazarlarından olan, romanları klasikler arasına girmiş Burdurlu hemşehrimiz Fakir Baykurt’u ölümünün 24’üncü yıl dönümün de sevgi ve saygıyla anıyoruz. Fakir Baykurt öğretmen, sendikacı, yazar olarak sürdürdüğü yaşamı boyunca hep mücadele etmiştir. Ömrünü eşitlik ve özgürlük mücadelesine adamış ve aile- öğretmen mücadelesini emsalde ismi olarak yazdırmıştır. Türkiye gibi bir zor coğrafya da hiçbir zaman hiçbir güce boyun eğmemiştir. Öğretmekten, yazmaktan ömrü boyunca hiç vazgeçmemiş, sürgünde de hapishane de her ortamda hep yazmıştır.  Yazdıklarıyla da okurlarını aydınlatmış ve aydınlatmaya da devam etmektedir. Fakir Baykurt’u şükranla ve minnetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bu vesile ile panelistlere, katılımcılara selamlarını iletti.

H.Nesibe Solak-Hale Pak