Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

BURDUR’DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

  • Burdur Gazi Atatürk Stadyumunda gerçekleşen kutlama programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Erdoğan mesajında: “Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz ’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Vatanımız uğruna bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet  olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramımız ilimizde de törenlerle kutlandı.  Burdur Valiliği tarafından hazırlanan kutlama programı dün saat 09.00’da Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.  Burdur Valisi Ali Arslantaş,  Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Burdur Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sundular.   Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından meydandaki  program sona erdi.

Çelenk sunma ve diğer kutlama programlarına Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, MAKÜ Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik, sivil toplum örgütleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri,  şehit yakınları, gaziler, öğrenciler, askeri ve emniyet güçleri,  bazı kurum müdürleri ile  Burdur halkı katıldılar.

VALİ TEBRİKLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

Aynı gün saat 09.00’da Burdur Valisi Ali Arslantaş makamında tebrikleri kabul etti.

KUTLAMALAR GAZİ ATATÜRK STADYUMUNDA YAPILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu yılda Burdur Gazi Atatürk stadyumunda  icra edildi. Saat 10.00’da başlayan kutlamalarda  Burdur Valisi Ali Arslantaş, stadyuma gelen halkın bayramını Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile birlikte kutladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını  Piyade Yüzbaşı Mehmet Temel yaptı.

P. YÜZBAŞI TEMEL’İN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMASINDAN BİR BÖLÜM

Yüzbaşı temel konuşmasında, “30 Ağustos’un gerçek anlamını ve önemini büyük zaferin ikinci yıldönümünde Dumlupınar’ın Çal Tepesi’nde yapılan törende Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği söylevde görüyoruz; ….hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk Devleti’nin genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları, devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. Harpler, yalnız karşı karşıya gelen 2 ordunun çarpışması değildir. Meydan muharebesi,  milletlerin bütün varlığı ile ilim ve fen alanlarındaki yükselmeleriyle, ahlaklarıyla, kültürleriyle, kısacası bütün maddi ve manevi kudret ve faziletleriyle çarpıştığı bir imtihan meydanıdır” dedi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN MESAJI

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında: “ Bugün, Büyük Zafer'in 100'üncü yıl dönümüne ulaşmanın

Haklı gururunu yaşıyoruz. Milletimizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kardeşlerimizin

dört bir yanında hayatlarını idame ettiren tüm vatandaşlarımızın

Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Bayram sevincimizi paylaşan tüm dostlarımıza şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922'de kesin ve

Tartışmasız bir zaferle neticelendirmiştir. Büyük Zafer'le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız topraklarım ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. 30 Ağustos, esaret ve hürriyet arasında bir tercihe zorlandığında Türk Milleti'nin neleri başarabileceğinin, nelerden vazgeçebileceğinin en açık ispati olmuştur.

Milletimiz, düşman boyunduruğu bir gün bile kalmaktansa, ölümü

öldüren bir cesaretle şehadete yürümüş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır.  Son olarak 15 Temmuz gecesi yaşanalar, Büyük Taarruza ilham veren sarsılmaz iradenin kalplerde halen canlı olduğunu tekrar göstermiştir. Türkiye mazisinden aldığı güçle, aydınlık müreffeh geleceğini inşa etme yolunda  emin adımlarla ilerlemektedir. Tüm insanlığı derinden sarsan koronavirüs salgınını başarıyla yürüten ülkemiz, küresel ekonomik krizi de fırsata çeviren adımlar atmıştır. Artan üretim kapasitesi, her ay rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel sorunların çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye, yeni dünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük bir güçlü Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz ’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Vatanımız uğruna bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet  olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

ATATÜRK PORTRELERİ CAM MOZAİK SERGİSİ AÇILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı kapsamında  dün  saat 12.30’da Burdur Valiliği karşısındaki Cumhuriyet Parkı’nda ‘Atatürk Portreleri Cam Mozaik Sergisi’nin açılışı yapıldı. Burdur Belediyesi Kültür Sanat Atölyesi gönüllü öğretmeni  Hülya Altuğ  gözetiminde 50 kursiyer tarafından  yapılan 80 ayrı Atatürk portresinin yer aldığı sergi, gün boyu açık kaldı. Büyük  beğeni aldı.

Halil İbrahim Kara