Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA YILIN DOKTORU VE YILIN SAĞLIK ÇALIŞANI SEÇİLDİLER

BURDUR'DA YILIN DOKTORU VE YILIN SAĞLIK ÇALIŞANI SEÇİLDİLER

Burdur’da yılın doktoru Uzm. Dr. Ali Sami Başarır, Yılın Sağlık Çalışanı Sağlık Memuru Halil Koparal oldu.

Bu kapsamda, Burdur İl Sağlık Müdürü Musa Murat Erk, Burdur’da yılın hekimi Uzman Doktor Ali Sami Başarır ve Burdur’da yılın sağlık çalışanı sağlık memuru Halil Koparal ile birlikte ‘100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla’ temalı iftar programına katıldı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında, Sağlık Bakanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde ‘100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla’ temalı iftar programı düzenlendi.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sağlıkçılar dışında hayatının her anında Rabbimizin şafi esmasına şahit olan, halik esmasına şahitlik eden başka bir meslek grubu bulunmuyor. Aynı şekilde kendinin, evinin, çocuklarının rızkını kazanırken sağlık personelimiz kadar dua alan bir başka kimse de yoktur. Elbette rahat hayat sürmek için maddi imkanlar önemlidir ama canı yanan, yakalandığı hastalıktan kurtulmak için umut arayan bir hastanın şifa bulmasına vesile olmanın yeri asla doldurulamaz. Sizler işte böyle ulvi ve manevi yönü yüksek bir vazifeyi icra ediyorsunuz. Rabbim hepinizden razı olsun. Biz de yolumuz hastaneye her düştüğünde Kanuni Sultan Süleyman'ın şu veciz sözündeki hikmetin sırrına bir kez daha özellikle ulaşıyoruz; Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Evet, şu dünyada sağlıktan, bir nefes sıhhatten daha değerli bir nimet, daha büyük bir mutluluk olmadığının hepimiz farkındayız. O büyük sultan devletin tüm imkanlarını bir sağlıklı nefese feda edebileceğini söylüyor." ifadelerine yer verdi.

Program sonunda, Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile bir araya gelen Müdür Erk, ilde yürütülen sağlık hizmetleri üzerine görüşmeler yaptı.

Haber Merkezi