Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA YAŞLI ADAMI ÖLDÜREN VE EŞİNİ YARALAYAN SANIK TEKRAR HAKİM KARŞISINDA

BURDUR'DA YAŞLI ADAMI ÖLDÜREN VE EŞİNİ YARALAYAN SANIK TEKRAR HAKİM KARŞISINDA

Burdur’da yaşlı adamı öldüren ve eşini yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi

Avusturya'da emekli olduktan sonra Burdur'a yerleşen yaşlı adam evinde öldüren, Alzheimer hastası eşini ise yaralayan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Burdur 2.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 3. duruşmasında Maktul Bayram Sertcan’ın kızı ve oğlu, Maktul avukatları, Sanık Ayhan U., ile Sanık avukatı katıldı.

Maktulün avukatı: “ Sanığın indirim yapılmaksızın daha ağır ceza almasını istiyoruz” dedi.

Müşteki avukatları, savcılık makamının sanık Ayhan U'nun Bayram Sert'a karşı "Kasten öldürme", eşi Zehra Sertcan'a karşı eylemi nedeniyle de "Kasten öldürmeye teşebbüs" ayrıca "nitelikli yağma ve suç delillerini yok etme" suçlarından cezalandırılması mütalaasına katıldıklarını belirterek sanığın üst sınırdan indirimsiz cezalandırılmasını talep etti.

Maktulün kızı ve oğlu, Sanığın indirim alamadan en ağır şekilde ceza almasını istediklerini söyledi.

Sanık Ayhan U.: “Takdir mahkemenindir” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devam etmesine ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

Menderes Mahallesi'nde yaşayan Bayram ve Zehra Sertcan çiftinin bakıcıları, 30 Ekim 2023'te sabah eve geldiğinde Bayram Sertcan'ı üzerine halı örtülü, Zehra Sertcan'ı ise yanında oturur halde yaralı bulmuştu. Eve gelen sağlık ekiplerince Bayram Sertcan'ın hayatını kaybettiği belirlenmişti. Olayın ardından yapılan operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ayhan U. (41) hakkında "kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs ve nitelikli yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Hale Pak