Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA YARIM ASIRLIK FOTOĞRAFÇISI FOTO MAHMUT

BURDUR'DA YARIM ASIRLIK FOTOĞRAFÇISI FOTO MAHMUT

YARIM ASIRLIK FOTOĞRAFÇI: MAHMUT KANIK

Burdur Gazi Caddesi üzerinde fotoğrafçılık yapan Mahmut Kanık, meslekte 50 yılını tamamladı. 2000’li yılların başında Japonya’dan aldığı makine ile teknolojiyi Burdur’a getiren fotoğrafçı Mahmut Kanık, meslekte 51’inci yılını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Meslek hayatının 51’inci yılında Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize röportaj veren Burdur’un duayen fotoğrafçısı Mahmut Kanık: “1954 Karasenir Mahallesi doğumluyum. Bu yıl mesleğimizin 51’inci yılındayım. İlk fotoğrafçılık mesleğime 1972 yılında başladım. Mesleğimi  4’üncü kuşak olarak sürdürmekteyim. Birinci kuşak dedemin dedesi Mahmut Kanık (55 yıl), ikinci kuşak dedem Mustafa Çankaya (50 yıl), üçüncü kuşak meşhur fotoğrafçı Kemal Kanık ( 50 yıl) dördüncü kuşak olarak ta ben Mahmut Kanık, eşim Emine Kanık ile beraber çalışıyoruz.

  

Eşim Emine Kanık, 25 yıl Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclisi’nde görev yaptı. Bu görevi süresince Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.  Gerek meslekteki başarılarımız gerekse sivil toplum örgütleri ile birlikte başarılarımız eşimle beraber geldi. Bu şekilde mesleğimizi ilerlettik, daha da büyüttük. Mesleğimizi büyültmek, Burdur halkına daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermek adına Japonya, Almanya, İtalya’daki fotoğrafçılık fuarlarına eşimle birlikte katıldım.  2003 yılında katıldığımız Japonya’nın başkenti  Tokyo’daki Fotoğraf Fuarı’ndan  1 adet Fotoğraf Baskı  makinesi aldık. Teknolojiyi yakından takip etmek, müşterilerimize daha iyi hizmet vermek adına aldığımız saatte 1200 adet baskı yapabilen makineyi Burdur’a getirdik. Burdur'da ilk olan ve bu zamana kadar kullandığımız makine ile hem rızkımızı sağladık, hem de kaliteli hizmeti verdik. 2023 yılı itibari ile meslekteki 50 yılımı tamamladım. 2024 yılı itibari 51’inci yılıma girdim. Tüm eş, dost, akraba ve müşterilerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum.” dedi.

 

Halil İbrahim Kara