Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA ÜRETİLEN 15 ÇEŞİT ÇİÇEK, YURTDIŞINA İHRACAT EDİLİYOR

BURDUR’DA ÜRETİLEN 15 ÇEŞİT ÇİÇEK, YURTDIŞINA İHRACAT EDİLİYOR

Burdur’un Ağlasun ilçesinde belediye ve vatandaş ortaklığında kurulan çiçek serasında 15 çeşit çiçek üretiliyor.

Yüzde 25 Ağlasun Belediyesi ve yüzde 75 vatandaşların ortaklığı ile kurulan ve 19 Bin metre kare alana kurulu olan Ağlasun çiçek serasında 15 çeşit çiçek üretiliyor. Üretilen çiçekler, 2 yıldır hem yurt içinde satışa sunuluyor hem de yurt dışına ihraç ediliyor.

Bu sezon 2’nci sezonu olan çiçek serası, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen otomasyon sistem çiçek serasında Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çiftçiler destekleniyor.

Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy: “TKDK tarafından desteklendiği için 5 yıl çiçek üretme zorunluluğumuz var. Hedefimiz serayla birlikte Öte Yüz Ovası dediğimiz bu bölgenin kalkınmasıdır. Bunun da altyapısı, seranın desteğinden dolayı sulama sistemleri, rögarları, vanaları ve akıllı saatleri yapıldı ve 2 yıldır düzenli olarak çalışmaktadır. Bununla birlikte dışarıda altyapısı tamamlandığı için açığa ekimde domatestir fasulyedir, bununla birlikte sebze ve çilek fidesinin üretimi yapılmaktadır ve bölgede öncülük teşkil edecektir.” dedi. 

 

VATANDAŞLAR KENDİ SERASINI KURACAK

Çiçek serası vatandaşların kendi seralarını kurmasını ve kendilerine yatırımlarını sağlayacak.

Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy: “Biz Belediye olarak vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Hedefimiz vatandaşın bireysel olarak da bu tür yatırımlara adım atmasıdır. Yüzde 25’i belediye, yüzde 75’i vatandaş ortaklığı olarak kurulan bu çiçek serasının yönetiminde belediyeden 1 kişi, vatandaşlardan 3 kişi de şirketin yönetim kuruluna alındı ve ileri ki dönemlerde özel olarak yönetilecektir. Bununla birlikte Belediye yavaşça elini ayağını çeksin, bir sonraki hedefimiz serayı komple kendi ayakları üzerinde durabilen özel sektör haline getirmek.” diyerek asıl hedefimiz, vatandaşlarımız bu sera öncülüğünde kendi serasını kurarak, kendine yatırım sağlamasıdır” ifadelerini vurguladı.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H. Nesibe Solak