Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA ÜRETİCİ YAĞLIK GÜL FİYATINDAN MEMNUN DEĞİL

BURDUR'DA ÜRETİCİ YAĞLIK GÜL FİYATINDAN MEMNUN DEĞİL

Burdur’da gül çiçeği alım fiyatı, kilogramda 51 lira olarak açıklandı.

Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinden (GÜLBİRLİK) edinilen bilgiye göre, 24 lira 25 kuruş olan gül çiçeğinin kilogram fiyatı, yüzde 100'ün üzerinde artırılarak 51 liraya yükseltildi.

GÜLBİRLİK tarafından üreticilere hasat döneminde kilogram başına 20 lira peşin ödeme yapıldığı ve kesintilerden sonra oluşan 30 liralık fiyat farkının da kooperatifler aracılığıyla ödenmekte olduğu öğrenildi.

“Kilogram başına 60 lira olmalıydı”

GÜLBİRLİK tarafından açıklanan gül alım fiyatlarını gazetemize değerlendiren üretici Merve Kaya; “Biz üreticiler olarak gül 1 lirayken de, 5 lirayken de, 8 lirayken de ürünlerimizi yetiştirdik. Tabi ki şimdi gül 50 lirayken de üretimimize devam edeceğiz. Ancak GÜLBİRLİK tarafından açıklanan gül fiyatlarının çiftçinin mesleğini sürdürmesi için çok da yeterli olmadığını söylemek lazım. Açıkçası bizim beklentimiz 60 liraydı. Yine de her şeye rağmen biz tarlalarımızı boş bırakmamak için elimizden gelen gayreti göstererek çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 gün süren gül çiçeği alım kampanyası sonundaki rekoltenin, olumsuz hava şartları nedeniyle 10 bin ton civarında gerçekleştiği öğrenildi.

H.NESİBE SOLAK