Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE YENİ YOL VE GÖLET PROJESİ

BURDUR'DA ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE YENİ YOL VE GÖLET PROJESİ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (KİMER) tarafından yayımlanan basın bültenine göre, üniversite yönetimi öğrencilere daha yaşanabilir ve öğrenci dostu bir kampüs sunmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bültende; “Üniversitemiz ile Devlet Su İşleri arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanan bir protokol kapsamında DSİ tarafından yapımı taahhüt edilen kampüs içi yol çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmıştır. 18 metre genişliğinde ve yaklaşık 2 km uzunluğunda iki şeritten oluşan yola dökülen Bitümlü Asfalt dün itibariyle tamamlanarak yol ulaşıma açılmıştır. DSİ yüklenici firmasının Burdur Belediyemizden satın aldığı asfaltın döküm işleminin belediye ekiplerince tamamlanmasının ardından, ihalesi üniversitemiz tarafından yapılmış olan altyapı, kaldırım ve şeritler arası su kanalı işlemlerinin tamamlanması için çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülmektedir.

  

Yol çalışmaları tümüyle tamamlandığında yoldaki tüm yağmur suları oluşturulan kanallar ve menfezler vasıtasıyla kampüs içerisinde bulunan gölette toplanacaktır. Ayrıca gölet çevresindeki tüm binaların çatı sularının da bu alanda toplanması ile kampüs içerisinde güzel bir rekreasyon alanı oluşturulacaktır. Bu çalışmalar ile eş zamanlı olarak gölet ve rekreasyon alanı projesinin de ihalesi tamamlanarak iş teslimi yapılmıştır. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte içerisinde yürüyüş ve açık spor alanları ile bir kafeterya ve seyir terasının da bulunduğu, öğrencilerimizin boş zamanlarında keyifli vakit geçirebileceği nezih bir mekan üniversitemize kazandırılmış olacaktır. Çalışmalar tümüyle  tamamlandığında üniversitemiz İstiklal Yerleşkesi çok daha yaşanabilir, öğrenci dostu ve çevreci bir kampüs haline gelecektir.

  

Yol ve diğer çalışmaların tamamlanma sürecinde ortaya çıkan aksaklıklardan dolayı zaman zaman yaşanan sorunlar karşısında sabır ve anlayış gösteren öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimize daha güzel bir kampüs ortamı sunmak için hazırladığımız projelerimize destek veren ilgili bakanlıklarımıza, geçmiş dönemde yapılan protokol ile üniversitemize bu önemli kazanımı sağlayan önceki dönem rektörümüz ve yönetimine, milletvekillerimize, DSİ bölge müdürlüğümüze ve inşaat çalışmalarında alın teri döken üniversitemiz, belediyemiz ve yüklenici firmaların çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” denildi.

MAKÜ KİMER BÜLTEN