Flaş Haber Yeni

GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLİĞİ BURDUR'DA DÜZENLENDİ

GELENEKSEL UÇURTMA ŞENLİĞİ BURDUR'DA DÜZENLENDİ

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Uçurtma Şenliği düzenlendi.

 Toplum destekli  Şube Müdürlüğünce hazırlanan “Mutlu Geleceğe El Ele-4” ÇOGEP projesi kapsamında Altın Terim Solmaz ilkokul öğrencinin katılımıyla Polisevi Göl ve Dinlenme Tesisleri altında bulunan boş alanda Uçurtma Şenliği yapıldı.

Düzenlenen şenlikte çocuklar polis memurlarıyla çeşitli oyunlar oynayarak, uçurtma uçurdu.

Şenlikte konuşan Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ÇOGEP Projelerinden bahsederek şu sözlere yer verdi: “6 aydır süregelen bir faaliyetler bütünümüz var. Okullarda 12-15 yaş arası öğrencilerimizden sosyal, ekonomik açıdan yoksunluk içerisinde olan öğrencilerimizin hayata daha iyi hazırlayabilmek için, eğitime daha iyi adapte edebilmek için, sorun ve problemlerini biz büyükleriyle birlikte aşabilmelerini sağlamak için ÇOGEP projeleri yürütüyoruz. Bu proje kapsamında bu çocuklarımızın yaklaşık 100 tane okul çocuğumuzun değişik aktiviteler, değişik dönemlerde değişik kurslar, değişik sportif faaliyetler ve nihayetinde de bugün gelinen noktada bir aşmasında da uçurtma şenliği kısmına geldik. Kurum müdürlerimizle birlikte çocuklarımızın bu sevincine ortak olduk.” ifadelerini kullandı.

Şenliğe katılım gösteren Burdur Valisi Türker Öksüz ve bazı kurum müdürleri de çocuklarla birlikte uçurtma uçurarak keyifli dakikalara imza attı.

Hale Pak - Melisa Adınısever