Flaş Haber Yeni

Burdur’da tutuklamalı hafta

Burdur’da tutuklamalı hafta

-Emniyet ekipleri tarafından yapılan genel asayiş çalışmasında; 3’ü çeşitli suçlardan araması olan toplamda 23 şahıs tutuklandı.

 
Güvenlik güçleri tarafından; Burdur genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 15-25 Ocak tarihleri arasında genel asayiş çalışması yapıldı.
  

Burdur Valiliği’nden yapılan açıklamada:  “Yapılan çalışmalarda; 2 adet kesici alet (bıçak-pala), 1 tabanca, 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet pompalı tüfek ele geçirildi ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan (3) şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Mal varlığına karşı işlenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaşların maddi zararlarının giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda; Meydana gelen 5 hırsızlık olayının tamamı aydınlatılmış ve tespit edilen 11 şüpheli şahsın tamamı yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı.

 Aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalarda; farklı suçlardan (Hırsızlık, Kasten Yaralama, Tehdit vb.) aranması olan toplamda 29 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, 20 şahıs tutuklanmış, 9 şahıs serbest bırakıldı.

Yakalanan şahıslardan; “Hırsızlık ve Dolandırıcılık” suçundan 28 yıl 5 ay hapis cezasıyla aranan 1 şahıs,  “Silahla tehdit” suçundan 8 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan 1 şahıs, “Silahla yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 6 yıl 4 ay hapis cezasıyla aranan 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.” Denildi.

Haber Merkezi