Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA TÜRKÇE TABELA DÖNEMİ BAŞLIYOR

BURDUR’DA TÜRKÇE TABELA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Burdur Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda işletme tabelalarına ilişkin alınan kararın önümüzdeki haftalarda uygulamaya konması bekleniyor.

Burdur Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda ek gündem maddeleri arasında yer alan, işletme tabelalarında yabancı alfabeler ve yabancı kelimeler bulundurulmaması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmişti. Alınan karara istinaden Burdur Merkezde bulunan işletme tabelalarında Türkçe olarak okunamayan Arapça, Çin, Peştu, Kiril alfabesi gibi farklı alfabelerden oluşan tabelalar kullanılamayacak. Bu şekilde yazılmış olan mevcut tabelalar ise kaldırılacak. Buna karşın hali hazırda kullanılmakta olan işletme tabelalarında bulunan latin alfabesiyle yazılmış olan Türkçe olmayan kelimeler bulunan levhalar kazanılmış hak olarak kalacaktır. Bu yeni alınan meclis kararından sonra  Yeni açılacak işletmeler için ise yalnızca TDK’ya uygun olarak yazılmış Türkçe isimler ve ünvanlar üzerinden ruhsat verilecek.

Yabancı tabela denetimlerinin önümüzdeki haftalarda başlaması bekleniyor. İşletme sahiplerince değiştirilmeyen karara aykırı tabelalar, yetkililer tarafından indirilerek işlem yapılacak.

Mine Kaya