Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA TURİZM YÜZYILI PROJESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BURDUR’DA TURİZM YÜZYILI PROJESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hayata geçirilen Turizm Yüzyılı Projesi'nin ikinci tanıtım toplantısı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel’de yapıldı.

Toplantıya Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, DEİK Başkanı Nail Olpak, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, turizm uzmanları, akademisyenler, gazeteciler, yazarlar ve araştırmacılar katıldı.

  

2-3 Ekim tarihlerinde iki gün sürecek olan program, yerel sanatçılar Fatih Burdurlu ve Sümer Ezgü'nün seslendirdiği Burdur yöresine ait türkülerle başladı.

Firuz Bağlıkaya: “Turizmde Atılım İçin İlk Adımı Burdur’dan Atıyoruz”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, açılış konuşmasında Burdur’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün aramızda çok sayıda basın mensubu var. Burdur’un güzelliklerini tanıtmayı ve Burdur turizminin geleceği için önemli bir adım atmayı hedefliyoruz. Klasik bir açılış konuşması yapmak yerine, Turizm Yüzyılı Projesi ile hayalini kurduğumuz Türk turizmini ve Burdur’un potansiyelini anlatmak istiyorum.

Burdur gibi keşfedilmemiş destinasyonları değerlendirmemiz gerekiyor. Burdur, Sagalassos ve Kibyra antik kentleri, Salda Gölü, doğal güzellikleri ve gastronomisiyle büyük bir potansiyele sahip. Burdur’un henüz tam olarak keşfedilmemiş bu zenginliği, turizmde hedeflediğimiz gelişim için büyük bir fırsat sunuyor.”

Bağlıkaya, ayrıca Burdur’un kitle turizminin tahrip edici etkilerinden korunması gerektiğini vurguladı. Burdur’un, kültürel değerleri ve doğasıyla sürdürülebilir turizme önem veren bir destinasyon olarak konumlanmasını hayal ettiklerini söyledi. "Burdur’un turizmde hak ettiği değeri bulacağına inanıyorum," diyerek konuşmasını tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar: “Burdur’un Turizminde Üniversite Olarak Önemli Bir Sorumluluk Üstleniyoruz”

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversitenin Burdur’un turizmine katkı sağlama noktasında önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirtti. Dalgar, "Üniversitemiz, Burdur’un turizminde gerek akademik kadromuz gerekse tesislerimizle büyük bir rol oynamakta. Turizm Fakültemiz ve Yeşilova ilçemizde bulunan Turizm Meslek Yüksekokulumuz ve diğer birimlerimizle hem Burdur’un hem de  Salda Gölü ve çevresindeki turizm potansiyelini destekliyoruz" dedi.

Üniversitenin yürüttüğü arkeolojik kazılar hakkında bilgi veren Dalgar, "Kibyra, Sagalassos ve Kremna antik kentlerinde MAKÜ’lü akademisyenler tarafından yapılan kazılar, Burdur’un arkeolojik turizmine katkı sağlıyor. Spor turizmi ve gastronomi alanında da üniversite olarak çalışmalarımızla şehre katma değer sunuyoruz" dedi.

  

Vali Tülay Baydar Bilgihan: "Burdur, Tarih ve Doğa Zenginliğiyle Büyük Potansiyele Sahip"

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, konuşmasında Burdur’un tarihsel ve doğal zenginliklerine dikkat çekti. Vali Bilgihan, "Burdur, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze uzanan büyük bir kültürel ve tarihsel mirasa sahip. Doğası, tarımsal potansiyeli ve endemik bitkileriyle de dikkat çeken bu şehrin, turizmde doğru adımlar atılmasıyla büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum" dedi.

  

Program yöresel sanatçı Müzik Öğretmeni Arzu Gök’ün türküleriyle devam etti.

Programın İlk Günü Tamamlandı

Toplantının ilk günü, Araştırmacı Gazeteci İhsan Aktaş’ın moderatörlüğünde DEİK Başkanı Nail Olpak, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, sanatçı Sümer Ezgü ve TV programcısı Güven İslamoğlu’nun katılımıyla Burdur için yapılabileceklerin ele alındığı konuşmalarla sona erdi.

  

Programın ikinci gününde, TÜRSAB üyeleri ve beraberindeki heyet, Burdur’un kültürel ve tarihi değerlerini yerinde görmek amacıyla Salda Gölü, Kibyra ve Sagalassos antik kentlerini ziyaret edecekler.

MAKÜ KİMER BÜLTEN