Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA TÜM CAMİLERDE DEPREMLERDE VEFAT EDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

BURDUR’DA TÜM CAMİLERDE DEPREMLERDE VEFAT EDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybedenler için cuma namazını müteakip binlerce Müslüman gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazı sonrası cami cemaati, afette hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Bazı camilerde içeride bazılarında ise cami avlusunda kılınan gıyabi cenaze namazına, Burdurlu vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Burdur Ulu Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazını Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen kıldırdı. Namaz sonrası Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya konuşan İl Müftüsü Enver Türkmen; “Bugün tüm camilerde depremde vefat eden kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldık. Allah bütün kardeşlerimize rahmet eylesin.” dedi.

 Sorumuz üzerine deprem bölgesinde yaraların sarılmasına ilişkin yapılan çalışmalardan da bahseden İl Müftüsü Enver Türkmen; “Hem deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanındayız, hem de o bölgeden ilimize gelen kardeşlerimizin yardımında olmaya devam edeceğiz. Şu anda Hatay’da 23 kardeşimiz defin işleri ile meşgul oluyor, 6 kardeşimizde yemek ikramı işlerinde meşgul oluyorlar.” sözlerini kaydetti. Halil İbrahim Kara