Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA TEZGÂHLARDA ZENGİN BALIK ÇEŞİTLERİ: FİYATLAR NASIL?

BURDUR'DA TEZGÂHLARDA ZENGİN BALIK ÇEŞİTLERİ: FİYATLAR NASIL?

BURDUR BALIK PAZARI SEZONU AÇTI

1 Eylül’de balık av sezonunun başlaması ile birlikte Burdur'da tezgâhlar balıklarla doldu, şenlendi. Yerel pazarlarda tezgâhlardaki yerini alan çeşitli balık türlerini sizler için araştırdık.

Burdur'da balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık tezgâhlarında kaya levreği, mezgit, İzmir mercanı, izmir karagözü, barbun, olta çipurası, deniz çipurası, levrek, sarıkanat, uskumru, alabalık, sardalya, hamsi, istavrit, iri japon hamsisi, melanur, Karadeniz somonu, Norveç somonu, lidaki, lüfer tezgâhlarda yerini aldı.

İŞTE GÜNCEL BALIK FİYATLARI:

LEVREK ÇEŞİTLERİ: 130-280 TL

MEZGİT: 130-180 TL

HAMSİ ÇEŞİTLERİ: 80-100 TL

MERCAN: 200-250 TL

SARDALYA: 80-100 TL

ÇİPURA ÇEŞİTLERİ: 180-300 TL

SOMON ÇEŞİTLERİ: 200-400 TL

ALABALIK: 140-150 TL

İSTAVRİT: 100 TL

LİDAKİ: 160 TL

SARIKANAT: 300 TL

MELANUR: 160 TL

LÜFER: 100 TL

İZMİR KARAGÖZÜ: 200 TL

BARBUN: 300 TL

USKUMRU: 170 TL

İnternet Haber Sitesi Muhabirlerimize genel balık fiyatları ve balık sezonunun açılması hakkında genel değerlendirme yapan Balık Pazarı Esnafı Recep Özsoy konuya ilişkin; ‘’2023-2024 balık sezonunu başlatmış bulunmaktayız. Balıklarımız bol, bu sene beklentimiz yüksek. Fiyatlarımız ilk sezon başlangıcı olmasından dolayı biraz yüksek. Düşeceğine inanıyoruz. Maliyetlerimiz yükseldi ama yine halkımıza en güzel şekilde hizmet vermeye en uygun şekilde balık yedirmeyi düşünüyoruz. Elimizden geldiğince bu sezonun güzel geçmesini diliyoruz. Halkımızı balık yemeye çağırıyoruz. Sağlığımız için balık yiyelim.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BU SENE ÇEŞİT BOL, MİLLETİMİZİ BEKLİYORUZ’’

Pazar tezgâhlarında yerini alan balıkların nereden geldiği hakkında bilgi veren Özsoy; ‘’İzmir’den, İstanbul’dan, Samsun’dan balıklarımız gelmekte. Çeşitli balıklarımız genellikle ege kıyılarından, levrek, çipura, kaya levreği, sarıkanat, uskumru, kalamar ve karides ege denizlerinden geliyor. Bunun yanı sıra istavrit, hamsi, sardalya bunlar Karadeniz’den yani soğuk kesimlerden geliyor. Bu sene çeşit bol, milletimizi bekliyoruz.’’ Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

PEKİ, EN İYİ BALIK NASIL PİŞİRİLİR?

Balık pazarı esnaflarından aldığımız tarifle balık nasıl pişirilir detaylıca öğrenelim.

Balık pazarı esnafından aldığımız püf nokta; balığın az yağda, çiçek gibi dizilmesi ve kızartılması yönünde. Aldığımız balıkları (küçük balık türlerini) yıkadıktan sonra tuzluyoruz. Daha sonrasında mısır ununa buladığımız balıkları çiçek sisteminde tavaya diziyoruz, yarım çay bardağı yağ ile kızartılan balıkları önü arkası eşit pişecek şekilde kızartıyoruz. AFİYET OLSUN!

OBJEKTİFİMİZDEN BALIK PAZARI'NDAN GÖRÜNTÜLER..

MELİSA ADINISEVER-HALE PAK-H.NESİBE SOLAK