Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA TARIM VE ORMAN SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

BURDUR’DA TARIM VE ORMAN SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen Tarım Sektörü Toplantısına katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur'a geldi.

Burdur’a, 4 Ekim Cuma günü gelen Bakan Gümen, ziyaretlerinin akabinde aynı gün Burdur’da düzenlenen Tarım Sektörü Toplantısı’na katıldı.

Tarım ve Orman Sektör toplantısına; Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen katılım sağladılar.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Yardımcısı Gümen, Tarımsal Üretim Planlamasının; Bitkisel Üretim, Hayvancılık ve Su Ürünlerinde başladığını, Tarımsal Üretim Planlamasının Türkiye de sorunları çözecek bir proje olduğunu dile getirdi.

Tarım ile ilgili daha planlı daha stratejik düşünmemiz gerektiğini ifade eden Gümen, Suyu merkeze alarak Tarımsal Üretim Planlaması yapılacağını, Bitkisel üretimde 13 stratejik ürün ve yem bitkilerini belirleyerek belirlenen bu ürünlerin tüm Türkiye de nerede ne kadar üretileceğini planlayarak arz fazlası ürünlerin ve fiyat problemlerinin yaşanmaması için Tarımsal Üretim Planlamasının önemine dikkat çekti.

Değişen dünyayla birlikte iklim değişikliğinin getirdiği zorluklara hazır olmamız gerektiğini ifade eden Gümen, Tarımsal Üretim planlamasının olmazsa olmazının sözleşmeli üretim olduğunu ve Bakanlık olarak yapılan her türlü sözleşmenin arkasında olduklarını söyledi.

Sayın Gümen, bir diğer konunun Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlılığı artırmak için tapu sorunu olmaksızın üretim yapan kişi adına ÇKS kaydı yapıldığını ve pilot illerdeki Ziraat Odalarıyla anlaşma yapılarak ÇKS kaydının ziraat odalarınca yapılacağını dile getirdi.

Son olarak desteklemeleri daha sade ve etkin bir hale getirerek “Üretime Destek” verme modelini geliştirdiklerini, üretilen her hayvana destek verileceğini, sürekli planlama ve sözleşmeli üretimin devamlılığının sağlanarak kayıtlı, verimli, kaliteli ve sürdürülebilir üretim üzerinde çalışıldığını, Bakanlık olarak Türkiye de gıda arzında sorun yaşanmayacağı bir gelecek hedeflendiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bakan Yardımcımız Gümen’in konuşmasının ardından katılımcıların soruları alınarak, Bakan Yardımcımız ve ilgili Genel Müdürlerimiz tarafından cevaplandı.

Bakan Yardımcısı Gümen, toplantının ardından Merkeze bağlı Kozluca köyü, Gölhisar İlçesi ve Çavdır İlçesi Söğüt kasabasında işletme ziyaretlerinde bulunarak işletmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Haber Merkezi