Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA SPOR ATÖLYESİ KURULDU

BURDUR'DA SPOR ATÖLYESİ KURULDU

Geleceğin Sporcuları BAKA Desteği ile Yetiştiriliyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonu ile hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu “Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor (B-Üretken)” projesi kapsamında Burdur-Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine “Spor Atölyesi” kuruldu.

  

Proje ile Burdur-Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine temin edilen ekipmanlarla öğrencilerin sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemesi teşvik ediliyor. Atölye, geniş ekipman yelpazesi ile öğrencilere çeşitli aktiviteleri gerçekleştirme imkanı sunuyor. Bu ekipmanlar arasında yer alan tırmanma merdiveni, kardiyovasküler dayanıklılığı artırmanın yanı sıra tırmanma yeteneklerini geliştirme imkanı sağlarken, Barfiks/Tutma Demiri, üst vücut kaslarını güçlendirmenin yanı sıra omurga sağlığını destekleyerek öğrencilerin genel dayanıklılığını artırmasına katkı sağlıyor.

Atölyede bulunan dikkat çeken diğer ekipmanlar arasındaki tatami minderi, yüksek darbe emilimi ile güvenli bir zemin oluştururken, yer minderi, vücut ağırlığıyla yapılan egzersizleri destekleyerek esnekliği artırıyor. Çember, kuvvet antrenmanlarında kullanılarak alt vücut kaslarını hedefliyor. Step Tahtası ise kardiyo egzersizleri için ideal olup bacak kaslarını güçlendiriyor.

BAKA Burdur Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Yüce temin edilen ekipmanlara ilişkin; “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda, Kalkınma Ajansları tarafından ülkemiz genelinde yürütülen bir programıdır. Bu programın hedeflerinden birisi de pek tabii sosyal içerme barındırılan projelerin gerçekleştirilmesidir. Bu minvalde BAKA olarak özellikle genç sporcuların teşvik edilmesi hususunu çok önemli buluyoruz.” ifadelerini aktardı.

Burdur-Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şeref Akbulut; “Baka projesi kapsamında Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kurulan spor salonu, öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel becerilerini geliştirmeye önemli katkılar sağlayacaktır. M. Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim.' sözünden hareketle, öğrencilerimizin sosyal faaliyetlere katılımını artırarak daha güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak bu projenin okulumuza yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Okullarına kurulan spor atölyesinden memnuniyetini dile getiren 12. Sınıf öğrencisi Ramazan Saraç; "Spor salonun okulumuza yapılması ile birlikte; fiziksel aktivitelerin yapılması, sınav ve ders stresini azaltmak için etkinlikler yapılması bizleri okulla daha fazla bütünleştirdi. Boş zamanlarımızda çeşitli etkinler yaparak sosyalleşmemize yardımcı oldu. Bu projenin okulumuza yapılmasına emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diyerek projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği ekipman ise dart tahtası. Koordinasyonu artırmanın yanı sıra refleksleri geliştiren dart tahtası, özellikle kız öğrencilerin ilgisini çekiyor. Ajansımız desteği ile temin edilen ekipmanlar, öğrencilere sadece bedensel sağlık avantajları sunmakla kalmayıp aynı zamanda sosyal etkileşimi artırarak sporun eğlenceli bir aktivite haline gelmesine katkıda bulunuyor.

BAKA BÜLTEN