Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA SİGORTASIZ EVCİL HAYVAN KALMAYACAK

BURDUR’DA SİGORTASIZ EVCİL HAYVAN KALMAYACAK

MAKÜ Hayvan Hastanesi, evcil hayvan sigortasının detayları belli oldu

2018 yılında ruhsat alarak hastane kimliğine kavuşan Burdur MAKÜ Hayvan Hastanesi, evcil hayvan sigortası ile daha fazla evcil hayvana hizmet vermeyi hedefliyor.

Türkiye’deki sayılı hayvan hastanelerinden biri olan MAKÜ Hayvan Hastanesi, 15 Ağustos 2024 tarihinde özel bir sigorta şirketi ile evcil hayvan sigortası anlaşması gerçekleştirmişti.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, gazetemiz muhabirlerine evcil hayvan sigortasının detaylarını açıkladı.

EVCİL HAYVAN SİGORTASI, HAYVAN SAHİPLERİNE ÜMİT OLDU

MAKÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu, acil durumlarda birçok hayvan sahibinin karşılamakta güçlük çektiği maliyetlere, evcil hayvan sigortası ile çare bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Başhekim Ağaoğlu ;“Hastanemiz, devletin onaylamış olduğu bir hayvan hastanesidir. Hastanemizde hem çiftlik hayvanlarına hem de evcil hayvanlara hizmet veriyoruz. Akdeniz Bölgesi’ndeki bu kadar çok türe hizmet veren tek hastaneyiz ve bu kadar kapsamlı bir hastaneden bölgemizdeki tüm hayvan sahiplerimizin faydalanabilmesini arzuluyoruz.” dedi.

YÜKSEK SAĞLIK GİDERLERİNE ÇARE: EVCİL HAYVAN SİGORTASI

Acil durumlarda meydana gelen tedavi giderlerini birçok hayvan sahibinin karşılamakta gerçekten güçlük çektiğini ve bu nedenle bazı hayvanların tedavi için hastaneye getirilemediğini belirten Başhekim Ağaoğlu; “Acil bir durumunda hastanemize başvurulduğunda hastamızın durumuna göre tedavisi kimi zaman 15, 20 bin lira gibi rakamlara ve hatta hastanın durumuna bağlı olarak bunun daha da üzerine çıkabiliyor. Böyle durumlarda sigortanın önemi daha da anlaşılır oluyor.

Hastanemiz her ne kadar kar amacı gütmeyen bir kurum olsa da, tıbbi malzemelerin maliyetinden dolayı ve hastanemizin giderlerini karşılayabilmek için bazı ücretlerimiz var. Çünkü bizim hastanemiz de her ne kadar ticari bir işletme olmasa bile bir ekonomik döngü içerisinde kendi ihtiyaçlarını karşılamak durumunda. Bu nedenle hastalarımızın bazı tedavi ücretleri oluyor ve bu ücretler, her zaman her hasta sahibinin kolaylıkla karşılayabileceği ücretler olmayabiliyor. Biz de bu sebeple, evcil hayvan sigortası yaptırabilir miyiz? Hasta sahiplerimize sunabileceğimiz bir sigorta önerisi bulabilir miyiz? Diye araştırdık ve bazı sigorta şirketleri ile anlaşma imzalayabileceğimizi öğrendik. Rektörlüğümüzün de destekleri ile halihazırda bir sigorta şirketi ile anlaşmamızı imzaladık.

Şu anda sadece kediler ve köpekler için geçerli olan sigortanın kapsamını ilerleyen zamanlarda kamlumbağalar ve papağanlar gibi diğer evcil hayvanları kapsaması da muhtemel.” dedi.

MAKÜ HAYVAN HASTANESİ EVCİL HAYVAN SİGORTASI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Hayvan Hastanesi, anlaşmalı olduğu sigorta şirketi vasıtasıyla 6 aydan büyük 10 yaşından küçük tüm kedi ve köpekleri sigorta kapsamında tedavi etmeye başladı.

MAKÜ Hayvan Hastanesi, sigortalı hastalarını iki çeşit poliçe kapsamında tedavi ediyor. Bu poliçeler standart poliçe ve premium poliçe olarak ayrılmakta;

STANDART POLİÇE: Hiç öngörülemeyen ani kazalarda meydana gelen acil durumları kapsıyor.

PREMİUM POLİÇE: Yapılmak zorunda olan aşılar dahil bütün sağlık hizmetlerini kapsıyor.

BURDUR HAYVAN SİGORTASI ÜCRETLERİ NE KADAR?

Burdur MAKÜ Hayvan Hastanesi’nde evcil hayvanların sigortalı olarak tedavi olabilmesi için ücretler ise şöyle;

Standart paket ortalama, 2 bin 500 lira

Premium paket ortalama, 5 bin 500 lira

EVCİL HAYVANINIZIN SİGORTALI OLABİLMESİ İÇİN NE GEREKİYOR?

MAKÜ Hayvan Hastanesi sağlık hizmetlerinden sigortalı olarak faydalanabilmek için evcil hayvanınızın çipli olması ve aşılarının yapılmış olması gerektiği bildirildi.

MİNE KAYA – HALE PAK