Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA SEZONUN İLK LAVANTA HASADI YAPILDI

BURDUR’DA SEZONUN İLK LAVANTA HASADI YAPILDI

Burdur Valisi Türker Öksüz, Yeşilova İlçesinde Asım Çevni'ye ait Lavantepe Aromatik Bitki Bahçesi ve işleme tesislerini ziyaret etti.

Lavanta Bahçesini gezerek incelemede bulunan ve ilk hasatı yapan Vali Öksüz, başlayan Lavanta Sezonu ve ürünlerle ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı.

İlimizde ekim alanı yıl yıl artan Lavantaların çiçek açmaya başlaması ile birlikte bölgedeki turizm hareketliliğinin artmaya başladığını belirten Vali Öksüz, Burdur Gölü kıyısından başlayarak Salda Gölü'ne kadar uzanan bölgeyi kapsayan Lavanta Yolu güzergahı başta olmak üzere İlimiz genelinde yaygınlaşan Lavanta Bahçelerinin görsel şölen oluşturarak ilgi görmeye devam edeceğini ifade etti.

Lavanta Bahçelerinin İlimiz de giderek artan eko-turizmin de en önemli parçalarından biri olduğunu belirten Vali Öksüz, bütün herkesi, yerli ve yabancı turları doğada eşine az rastlanır renk cümbüşüyle süslü görsel şölen sunan lavanta bahçeleri görmeye davet etti.

Lavanta bahçesini ziyareti sırasında Vali Türker Öksüz’e Yeşilova Kaymakamı Zafer Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy yer aldı.

  

  

  

BURDUR VALİLİĞİ / BÜLTEN