Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA SEREBRAL PALSİ BİREYLER GELECEĞE İZ BIRAKTI

BURDUR'DA SEREBRAL PALSİ BİREYLER GELECEĞE İZ BIRAKTI

SENDE FARKINDALIĞA YEŞİL IŞIK YAK!

6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü kapsamında, Beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Burdur’da etkinlikler düzenlendi. Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da başlayan etkinliğe
Burdur İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Sedat Kulak, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Erarslan, Ak Parti Burdur İl Başkan Vekili Veli Sipahi, Burdur Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan OKYAR, Burdur Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Burdur Gençlik Merkezi, Burdur Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi üyeleri katılım gösterdi.

Günün anlam ve önemini anlatmak üzere konuşan Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yardımcısı Sedat Kulak, Dünya Serebral Günü, serebral palsili bireylerin toplum içinde herkes gibi aynı hak ve fırsatlara sahip olduğuna dikkat çeken bir sosyal hareket ve farkındalık günü olduğunu, Serebral palsi beyin hasarı nedeniyle kas ve hareket sisteminin etkilediğini,  belirtileri bebeklik ve çocukluk çağında görülmeye başlanan bir rahatsızlık olduğunu dile getirerek, Serebral palsili çocukların hareket, iletişim ve günlük yaşamlarının her ne kadar farklı olduğu düşünülse de, aynı toplumun bireyleri olarak aynı ihtiyaç ve haklara sahip olduğumuzun altını çizdi.

Serebral Palsi Farkındalık Günü'nde, serebral palsi bireylerin katılımıyla gerçekleştirilen el izi boyama etkinlikleri, bilinçlendirme amaçlı bir etkinlikle daha zenginleşti. Katılımcılara ve ailelere serebral palsi konusunda daha fazla bilgi vermek ve yanlış bilgileri önlemek amacıyla bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

MELİSA ADINISEVER