Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA SENDİKA İŞÇİLERİ BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

BURDUR’DA SENDİKA İŞÇİLERİ BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Şeker-İş Sendikası Burdur Şubesi Başkanı, Türk-İş İl Temsilcisi Mustafa Onay, bugün sabah mesai başlangıcında Burdur Şeker Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı.

Fabrika önünde toplanan fabrika işçilerine hitap eden Başkan Onay: “Başta işçiler olmak üzere, toplumun büyük bir bölümünün yaşama şartlarını ağırlaştırmaktadır. Yani mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir.

Yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek için önce geçtiğimiz ay 81 ilde basın açıklaması yaptık. Ardından 26 Ağustos’ta Tekirdağ/Çerkezköy’de, 3 Eylül’de ise Zonguldak’ta on binlerce işçinin katıldığı mitingler yapıldı.  Sesimizi duyurmak istedik. Sağduyulu davranmaya gayret ettik. Diyalog kapılarını açık tuttuk. Ancak maalesef bir sonuç alamadık.  Sürekli sabırlı olmamız istendi. Ama bıçak kemiğe dayandı.   Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüzbinler ile söyleyeceğiz.  Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz. Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam geliyor. Dün aldığımızı aynı fiyatla bugün alamaz olduk.” açıklamasında bulundu.

    

Haber Merkezi