Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

BURDUR'DA ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

Vali Öksüz’den 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ve gazilere ziyaret

Burdur Valisi Dr.Türker Öksüz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile gazileri ziyaret etti.

Ziyaretinde, İç Güvenlik Harekatı Şehidi Şehit Ali Yıldırım ve 15 Temmuz Şehidi Şehit Akif Altay’ın ailelerini ziyaret eden Vali Dr. Türker Öksüz’e beraberindeki protokol üyeleri de eşlik etti.

 

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hiçbir gücün, hiçbir terör örgütünün, hiçbir yapılanmanın, ülkenin bağımsızlığını, özgürlüğünü elinden alamayacağına değinerek 15 Temmuz’da Türk milletinin eşi görülmemiş destansı bir kahramanlık öyküsü yazdığının altını çizdi. Vali Öksüz konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü. Bugün bir anma günü çünkü 15 Temmuz 2016’da ülkemize milletimize, cumhuriyetimize, anayasal düzenimize karşı hain alçakça bir girişim oldu. Bir ihanet şebekesi, FETÖ denen terör örgütü ülkemizin kurumlarını hedef aldı. Maalesef şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. 15 Temmuz dolayısıyla gerek 15 Temmuz’da gerekse ülkemizin bütünlüğü için, milletimizin bağımsızlığı için, istikbalimiz ve istiklalimiz için hiçbir karşılık göstermeden fedakarca canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bütün gazilerimize bu vesileyle ülke olarak, millet olarak minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz bizim için aslında demokrasinin, milli iradenin zaferinde simgesidir. Milletimizin zaferi demokrasinin zaferi olarak niteleyebiliriz. Çünkü milelimiz eşi görülmemiş destansı bir kahramanlık öyküsü yazmıştır 15 Temmuz’da ve bu ihanet şebekesine karşı terör örgütüne karşı kendi vücudunu siper etmiş, canını siper etmiş ve ülkemizi bu ihanet şebekesine karşı korumuştur. Tabi ki o gün Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde onun gayretiyle, üstün çabasıyla ve milletimizin tüm kurumlarımızın da kenetlenmesiyle bu zaferi, bu başarıyı kazanan bunu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Bundan sonra da ülkemizin, tüm millet olarak topyekün korumaya, kollamaya canımızı siper etmeye, her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz. Hiçbir güç, hiçbir terör örgütü, hiçbir yapılanma, ülkemizin bağımsızlığını, özgürlüğünü elinden alamaz, alamayacaktır. Ülkemizin milletimizin her ferdi bu şuurdadır. Biz de bu doğrultuda bütün kurumlar olarak bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizi, Cumhuriyetimizi, vatanımızı koruyacağız, demokrasimizi koruyacağız ve hiçbir güç bize bu anlamda söz geçiremeyecek. Tekrardan bu günü kutluyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum. Allah bir daha 15 Temmuzları elbette yaşatmasın.”

Vali Dr. Türker Öksüz ve protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.

  

 

 

Melisa Adınısever