BURDUR'DA ŞEHİT YAKINLARI KONUŞTU: "15 TEMMUZ BİZİM KAPANMAYAN YARAMIZ"

BURDUR'DA ŞEHİT YAKINLARI KONUŞTU:

Burdur Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenledi. Program çerçevesinde, 15 Temmuz Şehidi Akif Altay ve İç Güvenlik Harekâtı Şehidi Ali Yıldırım, Çeltikçi İlçesi Güvenli Köyü'nde anıldı.

Anma programı kapsamında, şehitlerimiz Akif Altay ve Ali Yıldırım'ın baba evleri ziyaret edilerek, ailelerine başsağlığı ve minnet dilekleri iletildi. Daha sonra, şehitlerimizin kabirleri başında dualar edilerek anma gerçekleştirildi.

“Herkese nasip olmaz böylesi”

Şehit Ali Yıldırım'ın annesi Dürdane Yıldırım, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Her gelenimden Allah razı olsun. Şehit oldular. Herkese nasip olmaz böylesi. Gururu çok. Kimse bilemez. 26 sene oldu.” Dürdane Yıldırım, oğlunun şehadetinden duyduğu gururu ve acıyı dile getirirken, katılan herkese teşekkürlerini iletti.

“15 Temmuz bizim kapanmayan yaramız”

Şehit Akif Altay’ın eşi Gülsüm Altay ise verdiği röportajda;“Evini görmeyen, çocuklarına hasret, vatan diyen başka bir şey demeyen, emekli ol dediğimizde bu vatanı bırakamam diyen, vatan aşkıyla bayrak aşkıyla canını feda etti. Sadece 15 Temmuz değil, hiçbir zaman unutulmayacak anılar bıraktı. Unutmadık, unutmayacağız. O Allah’ın aslanı. Hayat böyle devam ediyor sadece. Yokluğu ciğerimizi yakıyor. 15 Temmuz bizim için hüzün başka bir şey değil.” ifadelerine yer verdi.

 

Melisa Adınısever