Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA SATRANÇ TURNUVASI

BURDUR'DA SATRANÇ TURNUVASI

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası 2024 İl Birinciliği Burdur’da yapıldı.

Burdur Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Burdur Satranç İl Temsilciliği organizasyonunda

23-24 Aralık 2023 tarihinde Burdur Gençlik Merkezi Salonunda yapıldı. İl birinciliğine Küçükler 7-12 Yaş ve Yıldızlar 13-18 Yaş Genel/Kız olmak üzere toplam 24 kategoride gerçekleşti.   İl Birinciliği sonunda her kategoride ilk üç dereceye girenler madalyalarına kavuştu.

20 – 27 Ocak 2024 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak olan 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasına İl birinciliğine katılan ve tamamlayan tüm sporcular şampiyonaya katılım hakkı elde edecek. Türkiye Şampiyonasına kayıt yaptıranlar lisans ilinin bulunduğu il kafile listesinde yer alması gerekirken 17 Ocak 2024   tarihine kadar gerekli formları Satranç İl Temsilciliğine ulaştırmaları gerekiyor.

Avrupa’nın en çok katılımlı satranç organizasyonlarından olan, 7 – 12 ve 13 - 18 yaş grubu satranç sporcularının mücadele ettiği Yaş Grupları bir satranç şöleni havasında gerçekleştirilmektedir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular, aileler, antrenörler ve birçok katılımcı ile binlerce kişi Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası için buluşmaktadır.

 

 

Hale Pak