Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA SANDIK GÖREVLİLERİNE EĞİTİM      

BURDUR'DA SANDIK GÖREVLİLERİNE EĞİTİM      

 

BURDUR'DA SANDIK BAŞKANI ve MEMUR ÜYELERE EĞİTİM VERİLDİ

Burdur İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler  Genel  Seçimlerinde görev yapacak sandık kurulu başkan ve memur üyelerine eğitim verildi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu'nda 26 Mart 2024 saat 09.30’da başlayan eğitimlerde oy verme işleminden,  sandık sonuç tutanaklarının nasıl hazırlanacağına varıncaya kadar bir çok bilgiler verildi. Burdur Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Onur Aşkın’ın  kısa bir konuşma yapması ile başlayan eğitimlerde

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın hazırladığı video sinevizyon eşliğinde izlettirildi. Burdur Merkez  İlçe Seçim Müdürü Enver Çolak, sinevizyon eşliğinde verdiği bilgide,  31 Mart 2024 Pazar günü 08.00 da başlayıp, 17.00 da sona erecek seçimlerde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi üyeliği, İl Genel Meclisi üyeliği ile mahalle/köy muhtarlığı, muhtar ihtiyar heyeti/Meclisi seçimlerinin bulunduğu oy pusularının seçmenler tarafından tek zarfa konulacağı anlatıldı. Okur yazarı bulunmayan seçmenler için de sandık başkanının oyların kullanılacağını kabine girmeden bilgi verebileceğini, engelliler dahil oyunu kendisi  atabilecek ise kabine tek başına alınmasının sağlanması gerektiğini anlattı.

Engelli tek başına oy veremeyecek ise bir akrabasının kabine alınarak oylarını kullanabilecekleri belirtildi.

Öte yandan eğimlere İlçe Seçim Kurulu’nda görev yapan Ali Kalabalık, Zeynep Albayrak, Fatih Özpınar, Ahmet Çarkı da hazır bulundu.

Halil İbrahim Kara