Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA OKULLARIN AÇILMASI HEYECANLA BEKLENİYOR

BURDUR’DA OKULLARIN AÇILMASI HEYECANLA BEKLENİYOR

Burdur’da; BESTE Projesi (Burdur Etkin Sürdürülebilir ve Tamamlayıcı Eğitim Projesi) meyvelerini verdi.

2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okulların açılmasına sayılı günler kala Burdur’da okul heyecanı başladı.

2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda BESTE Projesi’nin uygulamaya konduğu Burdur’da bazı öğrenciler, lise ve üniversite geçiş sınavlarında Türkiye genelinde dereceye girdi. Edinilen bilgiye göre; Liselere Geçiş Sınavı’nda Türkiye birincilerinin ve üniversite sınavında ise Türki 29.’sunun çıktığı Burdur’da genel olarak öğrenci başarı sıralamalarının da iyi olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılına ilişkin Çağdaş Burdur’a değerlendirmede bulunan Burdur İl Milli Eğitim Müdür Muhammed Özdemirci; “Burdur bir eğitim şehri, gerek vatandaşlarımız gerekse biz eğitime çok önem veriyoruz. Bu anlamda da Valiliğimiz koordinatörlüğünde gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Sayın Valimizin gelmesiyle birlik BESTE Projesi’ni başlattık. Burdur ilimizde Etkin Sürdürülebilir ve Tamamlayıcı Eğitim Projesi. Bu proje kapsamında akademik anlamda çalışmalar, sosyal kültürel faaliyetler, spor alanında çalışmalar, rehberlik çalışmaları, proje çalışmaları ve öğretmenlerimizin motivasyonlarının arttığı çalışmalar gerçekleştirdik. Bu sene de biliyorsunuz LGS sınavında 500 tam puan yapan 2 tane öğrencimiz vardı. Genel olarak LGS sınav sonuçlarımızı incelediğimiz zaman ayrıntılı bir şekilde ilimizin başarısının iyi olduğunu görmekteyiz. Yine aynı şekilde üniversite sınav sonuçlarımız da açıklandı. Türkiye 29.’su olan öğrencimiz mevcut. Bu öğrencilerimizin ödüllendirilmesi ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Burdur’da gerek yatırımlar konusunda gerek fiziki imkanların düzeltilmesi anlamında gerekse eğitimde daha iyi bir öğrencilerimize daha iyi bir eğitim vermek amacıyla gerekli çalışmaları gayreti gösteriyoruz. Biz burada okul idarecilerimizle, öğretmenlerimizle, velilerimizle bir aile olduğumuzu düşünüyoruz ve bu aile içerisinde en iyi eğitimi vermek için gerekli koordinasyonu ve çalışmaları takip ediyoruz. Şu anda yaz dönemindeyiz. Bu yaz döneminde okullarımızın eğitim öğretime hazırlık çalışmaları kapsamında gerekli çalışmaları, okullarımızın bakım onarım çalışmalarını yapıyoruz. Tamamlanan okullarımızın donatımlarını gerçekleştiriyoruz. İnşallah Eylül ayı geldiği zaman okullarımız hazır bir şekilde öğrencilerimizi bekliyor olacağız. Tabi öğrencilerimiz 14 Haziran tarihinden itibaren tatildelerdi onları çok özlediğimizi de özellikle belirtiyoruz. Heyecanla okulların açılmasını bekliyoruz.” dedi.

MİNE KAYA