Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA OKULLAR ARASI OKÇULUK KLASİK YAY İL BİRİNCİLİĞİ HEYECANI

BURDUR'DA OKULLAR ARASI OKÇULUK KLASİK YAY İL BİRİNCİLİĞİ HEYECANI

Cumhuriyet'in 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde dün Gazi Atatürk Stadyumu'nda 2023-2024 Okullar Arası Okçuluk Klasik Yay İl Birinciliği Yarışmaları düzenlendi.

Yarışmaya Küçükler, Yıldızlar ve Genç kategorilerinde katılan öğrenciler mücadele etti. Özel Bahçeşehir Koleji, T.O.B.B. Ortaokulu, Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Akif Altay Ortaokulu, Ercan Akın Fen Lisesi, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Özel Arfen Fen Lisesi okulları arasında gerçekleşen yarışmada kazanan sporcular belirlendi. Kazananlar, Mayıs ayında İzmir ilinde düzenlenecek olan Okullar Arası Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda Burdur'u temsil etmeye hak kazandı. Müsabakaların ardından dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Törende, madalyalarını takdim etmek üzere Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Asil Çakır ile Okul Sporları İl Sorumlusu Sercan Bilensoy hazır bulundu. 

Sonuçlar:

Küçükler Kız

1- Zeynep Ada YALÇINKAYA -Özel Bahçeşehir Koleji

Küçükler Erkek

1- Alptuğ GÜL-T.O.B.B. Ortaokulu

2- Fatih AKTAŞ - Abdi Özeren İ.H.O.O.

Yıldızlar Kız

1- Ecrin BARIŞKAN - Özel Bahçeşehir 0.0.

Yıldızlar Erkek

1- Boran SALIK - Özel Bahçeşehir 0.0.

2- Mert Aykut EKİCİ - Şehit Akif Altay O.O.

Genç Kız

1- İclal Gündüz - Ercan Akın Fen Lisesi

2- Aysu TİRYAKİ- 15 Temmuz Şehitler And. Lis.

Genç Erkek

1- Mehmet TAKTAK-Tefenni Mesleki ve Teknik And.Lis.

2- Atabek YILMAZ- Özel Arfen Fen Lis.

Çağla Okçuluk Spor Kulübü Antrenörü Çağla Meryem Başdülger, öğrencilerin uzun zamandır bu yarışma için çalıştığını ve fazlasıyla emek verdiğini ifade etti. Başdülger konuşmasında; "Bu gün Gazi Atatürk Stadyumu’nda Okullar Arası İl Şampiyonası Yarışmamız sabah saat 10.00’da başladı. 6 öğrencimiz ile katıldık. Çok heyecanlılardı, onların heyecanlarına ve başarılarına ortak olmak benim için büyük mutluluk. Sporcularım yürümek istediği sürece ben her zaman onların yanında olacağım. Yarışmaya katılmaya cesaret kazanan bütün öğrencilerimizi ve yarışmada kazanan öğrencilerim; İclal Gündüz, Aysu Tiryaki, Atabek Yılmaz, Boran Salık, Mert Aykut, Zeynep Ada Yalçınkaya’yı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Çağla Okçuluk Spor Kulübü hakkında bilgi veren antrenör Çağla Meryem Başdülger;"Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretmenliği mezunuyum. 10 yıllık tecrübem ve sporcu geçmişim var. Sporcularım ve velilerim ile Çağla Okçuluk Spor Kulübü altında büyük bir aile olduk.  Burdur’da bu branşın daha da ileri taşınması için çabalıyoruz. Salonumuz herkese açık. 6 yaş başlangıç yaşımız, yetişkin gruplarımızda var. Yetişkin gruplarımızda yaş sınırımız yok. Merak eden, denemek isteyen herkesi ücretsiz deneme atışına, salonumuza bekliyoruz." dedi.

  

  

 

  

  

 

  

 

   

  

 

 

MELİSA ADINISEVER (ÖZEL HABER)